مدیرعامل شرکت نوا فارمد کیمیا: اختصاص ارز ترجیحی مبنا و برنامه مشخصی ندارد

اکنون برخی از مواد اولیه ارز ترجیحی می‌گیرند و برخی دیگر نمی‌گیرند؛ برای مثال شرکت‌های تجهیزات پزشکی زیرمجموعه ما برای واردات به مشکل برخورد کردند و برای برخی تجهیزات ارز ترجیحی را دریافت کرده‌اند و برای برخی دیگر دریافت نمی‌کنند.

نوذر مرتضوی، مدیرعامل شرکت نوا فارمد کیمیا بر این باور است که تعرفه وارداتی، قطع آب و برق از چالش‌های اصلی تولیدکنندگان مواد اولیه دارویی است.

عضو هلدینگ دیالیز ایران در نمایشگاه بین‌المللی فارمکس به وب‌سایت خبری فارما تودی گفت: ما در زمینه مواد اولیه دارویی دیالیز فعالیت می‌کنیم. همچنین اولین شرکتی هستیم که بیکربنات سدیم را در گریدهای مختلف تولید می‌کنیم و از سال 94 آن را بومی‌سازی کردیم. علاوه‌ براین اولین شرکتی هستیم که گواهی IPEC EQG اروپا را در بحث GMP گرفتیم.

او درباره حذف ارز ترجیحی افزود: حذف ارز دولتی برای من به‌عنوان تولیدکننده ماده اولیه، تاثیر مثبتی داشت و باعث تقویت تولید شد اما اگر ماده‌ای اولیه خاصی در کشور تولید نمی‌شود، بهتر است برای آن استثنا قائل شد؛ هرچند که فکر نمی‌کنم اجرایی بشود.

مرتضوی تاکید کرد: پیچیدگی‌های برای اجرا وجود دارد. اکنون برخی از مواد اولیه ارز ترجیحی می‌گیرند و برخی دیگر نمی‌گیرند؛ برای مثال شرکت‌های تجهیزات پزشکی زیرمجموعه ما برای واردات به مشکل برخورد کردند و برای برخی تجهیزات ارز ترجیحی را دریافت کرده‌اند و برای برخی دیگر دریافت نمی‌کنند.

او در ادامه گفت که وقتی ارز با تاخیر تامین می‌شود که خط تولید متوقف می‌شود و در نهایت بیماران دیالیزی دچار مشکل می‌شوند. اختصاص ارز ترجیحی اکنون مبنا و برنامه مشخصی ندارد.

مرتضوی با اشاره به مشکلات پیشروی واردکنندگان، تصریح کرد: افرادی که برای تامین مواد اولیه وابسته به خارج هستند، ضربه می‌خورند. در بحث دیالیز، یک‌سری از مواد اولیه باید واردات شوند و ضروری است که دولت به آنان ارز اختصاص دهد. بیماران کلیوی و دیالیزی جزو بیماران خاص هستند و باید برای آنان استثنا قائل شد. اما برای تامین ارز، سیاست‌ها چندان شفاف نیستند.

مدیرعامل نوا فارمد درباره چالش‌های پیش‌روی تولیدکنندگان هم گفت: متاسفانه برای تولیدکننده، تعرفه واردات ضربه‌زننده است. در حال حاضر تعرفه واردات را از چهار درصد به یک درصد رساند‌ه‌اند که به ضرر تولیدکننده است.

او درباره چهارمین نمایشگاه بین‌المللی فارمکس هم گفت: جای شرکت‌های بزرگ دارویی در فارمکس بسیار خالی است؛ برای مثال باید بررسی که شرکت‌های مانند دکتر عبیدی، سیناژن و… چرا از این نمایشگاه استقبال نکرده‌اند

نوذری بر این باور است که یک‌سری چالش‌های زیرساختی برای آنان به‌عنوان یک تولیدکننده داخلی وجود دارد. به گفته او، قطعی برق که امسال تا حدودی بهتر شده، همچنین نبود آب و البته تعرفه واردات از چالش اصلی است که شرکت‌های داخلی با آن روبه‌رو هستند.

به اشتراک بگذارید

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *