مشاور بین‌الملل رئیس انستیتو پاستور: امیدواریم واکسن پاستوکووک را صادر کنیم

مزیت دیگر این واکسن آن است که به‌عنوان دز بوستر تزریق می‌شود. به دلیل نیاز داخل، هنوز پاستوکووک را صادر نکرده‌ایم، ولی امیدواریم پس از تامین نیاز داخل و اخذ مجوزهای لازم این واکسن را صادر کنیم.

مهدی حاجیان، مشاور بین‌الملل رئیس انستیتو پاستور گفت که با شیوع اپیدمی کرونا، انستیتو پاستور از مجموعه‌هایی بود که با تولید واکسن کرونا با نام پاستوکووک نقش موثری را ایفا کرد.

حاجیان در گفت‌وگو با وب‌سایت خبری فارماتودی، درباره واکسن پاستوکووک ادامه داد: در دوران کرونا واکسنی را با همکاری کوبا ساختیم؛ در واقع این واکسن بر اساس انتقال دانش و  همکاری با موسسه فینلای کوبا ساخته شده است.

به گفته او، یکی از مزایای این واکسن استفاده از آن برای افراد بالای 5 سال است. همچنین عوارض جانبی بسیار کمی دارد و اثربخشی آن در حد بسیار مطلوبی است.

او افزود: مزیت دیگر این واکسن آن است که به‌عنوان دز بوستر تزریق می‌شود. به دلیل نیاز داخل، هنوز پاستوکووک را صادر نکرده‌ایم، ولی امیدواریم پس از تامین نیاز داخل و اخذ مجوزهای لازم این واکسن را صادر کنیم.

مدیر تولید این انستیتو ادامه داد: هر واکسنی ممکن است تظاهرات بالینی خاص خود را داشته باشد اما شدت و حدت آن به عوامل مختلفی از جمله نوع واکسن بستگی دارد. تب و بدن درد خفیف از جمله موارد معمول در تظاهرات بالینی است. در خصوص واکسن پاستوکووک هیچ‌گونه عارضه تهدیدکننده سلامتی تاکنون گزارش نشده و تظاهرات بالینی آن در برخی از موارد در حد معمول و خفیف گزارش شده است.

طبق گزارش‌های منتشر شده، این واکسن با همکاری مشترک ایران و کوبا تولید و فازهای مطالعه بالینی در حیوان و انسانی فاز 1 و 2 و3  آن در کشور کوبا انجام شده است و برای اطمینان از صحت و کارایی آن بر روی 24 هزار داوطلب از هشت شهر در هفت استان کارآزمایی بالینی دو سویه کور صورت گرفته است.

مدیر تولید انستیتو در خصوص شایعه‌های اخیر نیز افزود: فعالیت ما در انستیتو صرفا تخصصی و فنی همراه با تمرکز بر تولید برنامه‌ریزی شده اما اطلاع‌رسانی و توزیع واکسن تحت مدیریت و نظارت وزارت بهداشت انجام می‌شود. شایعات مختلفی که در خصوص عدم اثرگذاری واکسن در خصوص سویه‌های مختلف منتشر شده، فاقد پیشنه علمی و تخصصی بوده و تنها مستندات علمی حاصل از بررسی اثر بخشی که توسط مراجع معتبر منتشر  و اعلام می‌شود، قابل استناد است.

مهدی حاجیان درباره صادرات این موسسه نیز گفت که آخرین صادرات انستیتو پاستور، واکسن ب‌س‌ژ و هپاتیت بوده است.

حاجیان درباره تاریخچه این موسسه هم گفت که انستیتو پاستور با قدمت 102 ساله در حال فعالیت است. و به لطف خداوند متعال فعالیتهای علمی، تحقیقاتی و تولیدی آن همچنان ادامه دارد. در این مجموعه ما به مطالعه بیماری‌های عفونی و ساخت واکسن‌هایی از جمله ب‌س‌ژ، هپاتیت، هاری، دیفتری، پاستوکووک و غیره می‌پردازیم.

به اشتراک بگذارید

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *