بنیاد نیکوکاران شریف: برنامه توزیع واکسن HPV در مناطق محروم نامشخص است

متاسفانه وزارت بهداشت از پتانسیل مجموعه‌هایی که همانند ما دارای مقام مشورتی از شورای اکوسوک سازمان ملل هستند، برای جلب توجهات بین‌المللی و همچنین برنامه‌های عملیاتی این وزارتخانه در سطح کشور استفاده نمی‌کند.

معاون ارتباطات و بین‌الملل بنیاد نیکوکاران شریف گفت: اگر وزارت بهداشت بودجه و نیروی انسانی کافی برای توزیع واکسن HPV در مناطق محروم را ندارد، باید از موسسه‌های خیریه کمک بخواهد و اقلام اهدایی صندوق جمعیت سازمان ملل متحد را با کمک همین سازمان های مردم نهاد به دست زنان در معرض خطر برساند.

رضا منصورنیا، معاون ارتباطات و بین الملل بنیاد نیکوکاران شریف، در گفت‌وگو با وب‌سایت خبری فارماتودی درباره مشکلات مردم سیستان و بلوچستان ادامه داد: در مناطق کمتر توسعه‌یافته مانند ایرانشهر سیستان و بلوچستان که دختران و زنان به عنوان عضوی بسیار مؤثر در خانواده قبل و بعد از ازدواج نقش ایفا می‌کنند، با تنش های مختلفی محیطی روبه‌رو هستند و به‌ همین دلیل واکسن HPV باید به طور گسترده‌ در این مناطق توزیع شود.

او ادامه داد که حتی تزریق واکسن به صورت محدود هم کار ارزشمندی است. چند وقت پیش با صندوق جمعیت سازمان ملل متحد صحبتی در این خصوص داشتیم. با این حال این سازمان اعلام کرد که باید محموله ها را به وزارت بهداشت ایران تحویل بدهد تا در این مناطق توزیع کند.

منصورنیا تاکید کرد: متاسفانه وزارت بهداشت از پتانسیل مجموعه‌هایی که همانند ما دارای مقام مشورتی از شورای اکوسوک سازمان ملل هستند، برای جلب توجهات بین‌المللی و همچنین برنامه‌های عملیاتی این وزارتخانه در سطح کشور استفاده نمی‌کند. انتظار ما از وزارت بهداشت این است که ما را بازوی اجرایی خود ببیند و متوجه این مهم باشد که عدم ایمنی‌سازی این افراد و به تاخیر انداختن تزریق واکسن، به ضرر آن منطقه و آینده زنان و دخترانش است.

تمرکز بر مناطق محروم

معاون ارتباطات و بین‌الملل بنیاد نیکوکاران شریف درباره لزوم این همکاری‌ها ادامه داد: حکومت‌ها و دولت‌ها بودجه محدودی دارند؛ هر دولتی، در هرجای دنیا عدالت اجتماعی و اقتصادی را به صورت نسبی می‌توانند برقرار کنند. در تمام دنیا وجود و فعالیت موسسه‌های نیکوکاری برای پر کردن این خلا ضروری است.

منصورنیا با اشاره به مؤلفه های “بهداشت و آموزش و پرورش” به عنوان دو چالش اصلی سیستان و بلوچستان، افزود: نیاز به تاسیس مراکز بهداشتی و آموزش تحصیلی در سیستان و بلوچستان به شدت احساس می‌شود. برای مثال در حاشیه ایران‌شهر از منطقه چاه جمال به بعد، دسترسی مردم به امکانات کمتر و کمتر می شود. در این مناطق خیلی از مردم در فقر زندگی می‌کنند و نیاز به توجه بیشتری از سوی همه نهادها دارند . وانگهی توان ما هم محدود است و از این رو ، خدمات خود را تنها بر روی دو شهرستان نیک‌شهر و ایران‌شهر متمرکز کرده‌ایم که حتی در آن‌جا نیز بضاعت ما کم است.

محرومیت کودکان اتباع

نماینده‌ای خیریه نیکوکاران شریف درباره مشکلات کودکان اتباع گفت: متاسفانه برای تامین نیاز جوامع کم برخوردار ایران هم با کمبود مواجه هستیم، چه برسد به کودکان اتباع که بیشتر مغفول مانده‌اند. نزدیک به 35 تا 40 درصد کودکان تحت پوشش ما از اتباع به خصوص از کشور افغانستان هستند. بخش سخت کمک به اتباع این است که بیمه ندارند و عمدتا نیاز آن‌ها باید به صورت آزاد تهیه شود.

او در ادامه افزود: با وجودی که رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرده که اتباع با ثبت مشخصات خود و با تایید وزارت کشور می‌توانند از بیمه برخوردار شوند، اما هیچ‌گونه حمایت بیمه‌ای درمورد اتباع به ما گزارش نشده است.

موسسه خیریه نیکوکاران شریف از 1392 با مجوز فراجا در زمینه کودکان بی‌سرپرست، بدسرپرست و زنان سرپرست خانوار فعالیت خود را در زمینه آموزش،  بهبود معیشت، توانمندسازی و اشتغالزایی، بیمارستانی و توانبخشی و همچنین جهیزیه سیسمونی آغاز کرد و هم اکنون 21 هزار نفر را به‌صورت مستمر و غیرمستمر در سراسر کشور تحت پوشش خدمات خود دارد .

نیکوکاران شریف در سال 2019 موفق به کسب مقام مشورتی از شورای اجتماعی اقتصادی از سازمان ملل یا ECOSOC شد. همچنین این نهاد جزو پنج مجموعه برتر حمایت از کودکان بی‌سرپرست در کشور به شمار می‌رود.

به اشتراک بگذارید

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *