کمبود دارو در آلمان؛ دسترسی دشوار به بیش از ۲۵۰ قلم دارو

در حال حاضر آلمان با کمبود بیش از ۲۵۰ قلم دارو روبروست و عمده‌فروشان دارو قادر به ارسال این اقلام به داروخانه‌ها نیستند.

براساس داده‌های اخیر “اتحادیه داروخانه‌داران آلمان” شمار زیادی از داروها از شربت ضدتب گرفته تا داروهای ضدسرطان، اغلب و بعضا برای مدتی طولانی در دسترس نیستند.

به گزارش فارماتودی به نقل از دویچه‌وله، معاون اتحادیه داروخانه‌داران آلمان در این باره گفت: در حال حاضر این کشور با کمبود بیش از ۲۵۰ قلم دارو روبروست و عمده‌فروشان دارو قادر به ارسال این اقلام به داروخانه‌ها نیستند.

وی ضمن اشاره به جدی بودن این مشکل در آلمان خاطر نشان کرد: کمبود دارو گهگاه اتفاق می‌افتد چرا که برای مثال یک تولیدکننده دچار مشکل می‌شود ولی در حال حاضر محدودیت داروهای کمیاب و همچنین طولانی شدن مدت زمان عدم دسترسی به آن‌ها در بازار، ابعاد نگران کننده پیدا کرده است.

او اضافه کرد که در سال‌های گذشته کمتر پیش آمده که حتی نیمی از این شمار اقلام دارویی به یک باره و برای مدتی طولانی در بازار موجود نباشد.

مشکل کمبود صرفا به داروهای کم‌مصرف برنمی‌گردد بلکه اقلامی معمولی مانند داروی مسکنی مانند ایبوپروفن یا داروهای فشار خون و دیابت هم در بازار کمیاب شده‌اند. در برخی از موارد شاید بشود داروهای مشابهی را به بیمار تحویل داد ولی در مورد شماری از داروها این امکان وجود ندارد.

به گفته معاون اتحادیه داروخانه‌داران آلمان، کمبود داروهای یادشده دلایل چندگانه‌ای دارد که دو دلیل بیش از همه مهم هستند؛ اولین دلیل، کاهش تنوع تولید و برچیده‌شدن شماری از خطوط تولید در سطح اروپاست. برای مثال حالا دیگر کمتر یک شرکت دارویی در اروپا داروی ضدتب تولید می‌کند چرا که با توجه به بهایی که بیمه‌ها برای این گونه داروها می‌پردازند، تولیدشان صرفه اقتصادی ندارد.

دلیل دیگر اختلال در زنجیره واردات است به خصوص که بسیاری از داروها یا مواد اصلی آن‌ها در حال حاضر در کشورهایی مانند چین و هند تولید می‌شوند. وقتی که در این کشورها مثلا به خاطر کرونا کارخانه‌ها تعطیل می‌شوند یا رفت و آمد کشتی‌های باری محدود می‌شود اثراتش را چندی بعد در کمبود دارو در داروخانه‌های آلمان هم می‌توان به خوبی مشاهده کرد.

مواردی هم پیش می‌آید که داروی ارسالی به علت آلودگی قابل فروش و مصرف نیست.

با توجه به علل یادشده، اتحادیه داروسازان آلمان از زبان معاون خود دوباره بر این خواسته تاکید کرده است که تولید دارو در اروپا از سرگرفته شود و دولت‌ها باید به گونه‌ای اضطراری و فوری شرایط و مقدمات را برای راه‌انداختن خط تولید این مواد فراهم کنند.

به اشتراک بگذارید

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *