عسل، داروی جادویی دندان درد

آن چه عسل را به محصولی جذاب تبدیل‌ می‌کند محتوای ترکیبات گیاهی زیست‌فعال و آنتی اکسیدان‌های آن است. عسل‌های تیره‌تر به طور معمول مقدار بیشتری از این ترکیبات را در خود جای داده‌اند.

به گزارش فارماتودی، عسل حاوی ترکیبات مفید بسیاری است که فواید سلامت مختلف را ارائه‌ می‌کنند. عسل مایعی غلیظ و شیرین است که توسط زنبور عسل تولید می‌شود. بو، رنگ و مزه عسل به نوع گل‌هایی که زنبور عسل از آن‌ها تغذیه کرده است، بستگی دارد.

از نظر غذایی، یک قاشق غذاخوری عسل (۲۱ گرم) حاوی ۶۴ کالری و ۱۷ گرم قند، از جمله فروکتوز، گلوکز، مالتوز و ساکارز است. عسل تقریبا فاقد فیبر، چربی یا پروتئین است.

همچنین، عسل حاوی مقدار کمی – کمتر از یک درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه – از ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف است اما باید مقدار زیادی از این محصول را مصرف کنید تا نیازهای روزانه شما را پاسخگو باشد.

اما آن چه عسل را به محصولی جذاب تبدیل‌ می‌کند محتوای ترکیبات گیاهی زیست‌فعال و آنتی اکسیدان‌های آن است. عسل‌های تیره‌تر به طور معمول مقدار بیشتری از این ترکیبات را در خود جای داده‌اند.

در ادامه با برخی از فواید سلامت عسل بیشتر آشنا می‌شویم:

عسل برای سرماخوردگی

عسل از خواص آنتی اکسیدانی، ضد باکتری و ضدمیکروبی برخوردار است که به مبارزه با سرماخوردگی و علائم آن کمک ‌می کنند. عسل ‌می تواند به تسکین گلو درد کمک کند. همچنین، عسل سیستم ایمنی بدن انسان را تقویت ‌می کند که به بهبودی سریع‌تر و کاهش خطر ابتلا به سرماخوردگی در آینده کمک ‌می کند.

عسل برای سم‌زدایی

توانایی‌های شفابخش عسل دیر زمانی است که شناخته شده‌اند. عسل نه تنها به بهبود زخم‌ها کمک ‌می کند، بلکه به پیشگیری از بیماری‌های مزمن نیز کمک ‌می کند. عسل حاوی خواصی است که به تسریع فرآیند سم‌زدایی و کارایی هرچه بیشتر آن کمک‌ می‌کنند. رژیم غذایی سم‌زدایی عسل، مواد مغذی و ویتامین‌های ضروری مانند تیامین، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، و غیره را برای حصول اطمینان از جریان پایدار انرژی در اختیار بدن قرار می‌دهد. ترکیب عسل با یک چای گیاهی و دارچین ‌می تواند به سم‌زدایی بدن کمک کند.

عسل برای مشکلات سینوس

رژیم غذایی ضعیف، مواجهه مداوم با مواد شیمیایی سمی و افزایش سطوح استرس‌ می‌توانند خطر ابتلا به مشکلات سینوس را افزایش دهند. از این رو، بهره‌مندی از یک سیستم ایمنی قوی برای مقابله با این شرایط و باکتری‌ها می‌تواند به پیشگیری از عفونت‌های سینوس کمک کند. پیشگیری همواره بهتر از درمان است. مصرف روزانه عسل‌ می‌تواند از ابتلا به عفونت پیشگیری کند. ترکیب عسل با مواد دیگر مانند سرکه سیب و دارچین ‌می تواند خواص این ماده غذایی را هرچه بیشتر افزایش دهد.

عسل برای کاهش وزن

مصرف منظم عسل به همراه دارچین ‌می تواند به کاهش وزن حتی در افراد چاق کمک کند. ۳۰ دقیقه پیش از صبحانه با معده خالی و پیش از خواب، مصرف ترکیب عسل و دارچین در یک فنجان آب جوش را مدنظر قرار دهید. مصرف منظم این نوشیدنی به پیشگیری از انباشت چربی در بدن کمک ‌می‌کند.

عسل برای سرفه

عسل و لیمو هر دو از خواص ضد ویروسی سود می‌برند. افزون بر این، لیمو حاوی ویتامین سی است که یک آنتی اکسیدان قوی محسوب شده و می‌تواند سیستم ایمنی بدن انسان را تقویت کند. عسل بخش داخلی گلو را پوشش ‌می‌دهد و خارش و تحریک که ‌می‌تواند موجب سرفه شود را تسکین ‌می‌دهد.

از این رو، جای شگفتی نیست که نوشیدنی عسل-لیموی گرم درمانی رایج برای سرفه و سرماخوردگی است. عسل ‌می‌تواند به کاهش تکرر و شدت سرفه کمک کند.

عسل برای دندان درد

ترکیب عسل و دارچین را می‌توانید برای تسکین درد دندان استفاده کنید. نیم اینچ چوب دارچین را شکسته و آن را به پودر تبدیل کنید. همچنین، شما می‌توانید از پودر دارچین استفاده کنید.

قداری از ترکیب عسل و دارچین را مستقیم روی دندان بریزید. شما می‌توانید این کار را با انگشت تمیز، مقداری پنبه یا یک تکه گاز پانسمان انجام دهید. این کار را دو یا سه بار در روز انجام دهید تا زمانی که درد تسکین یابد.

به اشتراک بگذارید

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *