طراحی نرم‌افزارهای تخصصی دارو به همت شرکت دانش‌بنیان‌

بی‌شک زیست‌بوم دانش‌بنیان صنعت دارو در کشور، در طول سال‌های اخیر توانسته پیشرفت‌های قابل توجهی به خود ببیند.

یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی موفق به طراحی نرم‌افزارهای ویژه داروسازی شد.

به گزارش فارماتودی به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سروش سرداری، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان آوین زیست داده که موفق به این دستاورد شده است، گفت: بی‌شک زیست‌بوم دانش‌بنیان صنعت دارو در کشور، در طول سال‌های اخیر توانسته پیشرفت‌های قابل توجهی به خود ببیند.

او افزود: ما در این مجموعه تلاش کردیم با تاسیس یک واحد تحقیق و توسعه قوی و با بهره گیری از جوانان نخبه، روی داروها و نیازها کار کنیم که مشابه داخلی ندارد یا واردات آنها با چالش مواجه است.

این فناور یادآور شد: این شرکت دانش‌بنیان علاوه بر حوزه ساخت دارو، در زمینه طراحی نرم‌افزارهای خاص تخصصی برای بخش دارو نیز فعال است و در حوزه‌های طراحی و آنالیز دارو، بهینه سازی فرآیند، تولید محصولات بیولوژیک، سنتز و ساخت مولکول های شبه دارو و مواد اولیه دارویی طبیعی و سنتز، عصاره گیری از منابع طبیعی زیست فعال، آموزش، مشاوره و پیاده سازی اصول بهینه تولید در صنایع دارویی و زیست فناوری فعالیت دارد.

تولید داروی ضد سرطان

سرداری همچنین گفت: یکی از حوزه‌های که این شرکت دانش‌بنیان روی آن تحقیقات مفصلی انجام داده، سرطان است. داروی آویون (AVIOVEN) تولید این شرکت یکی از داروهای خاص ضد سرطان محسوب می‌شود که به صورت مهندسی معکوس تولید شده است. این دارو ضد متاستاز است.

او تصریح کرد: زمانی که شرایط بیماری سرطان به‌گونه‌ای است که سلول‌های سرطانی برخلاف سلول‌های طبیعی، توانایی رشد در خارج از قسمتی که منشا آن است، یعنی در سایر قسمت‌های بدن را دارد و در واقع سرطان به سطح پیشرفته‌ای می رسد، اصطلاحا متاستاز گفته می‌شود.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان خاطرنشان کرد: نمونه مشابه خارجی این دارو قریب ۶ میلیون تومان قیمت دارد در حالی که داروی تولیدی این شرکت با قیمتی در حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان در داخل کشور عرضه می‌شود. شرکت دانش‌بنیان آوین زیست داده همچنین در زمینه تولید نرم‌افزارهای تخصصی تولید دارو نیز فعال است.

سرداری یادآور شد: یکی از این نرم‌افزارهای تخصصی که به صورت انحصاری در این شرکت تولید و پتنت آن نیز ارائه شده، نرم‌افزار SSDD است. این نرم‌افزار در شرکت‌های داروسازی کاربرد دارد که به صورت بنیادین قصد کشف و تولید داروهای جدیدی را دارند.

به گفته این فناور، آنها تلاش دارند تا برای این محصول خاص نرم‌افزاری در خارج از کشور بازاریابی شود.

به اشتراک بگذارید

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *