تداخل داروی «پاکسلووید» با داروهای قلب

پاکسلووید می‌تواند برای افرادی که داروهای قلبی تجویز شده برای کاهش کلسترول، جلوگیری از لخته شدن خون یا مدیریت ضربان قلب نامنظم مصرف می‌کنند، خطری ایجاد کند.

داروی ضد ویروس کووید ۱۹ موسوم به «پاکسلووید» (Paxlovid) یک داروی موثر در دوره پاندمی جهانی بوده است و از بیماران پرخطر در برابر مخرب ترین اثرات ویروس کرونا محافظت می کند.

به گزارش فارماتودی به نقل از مهر، وب‌سایت هلث دی نیوز نوشت که یک مقاله جدید هشدار می‌دهد که پاکسلووید می‌تواند برای افرادی که داروهای قلبی تجویز شده برای کاهش کلسترول، جلوگیری از لخته شدن خون یا مدیریت ضربان قلب نامنظم مصرف می‌کنند، خطری ایجاد کند.

دکتر «سارجو گاناترا»، محقق ارشد از مرکز پزشکی لاهی در ماساچوست، هشدار می‌دهد: «برخی از بیماران قلبی ممکن است نیاز داشته باشند از پاکسلووید اجتناب کنند یا داروهای قلبی خود را در حین دریافت این داروی ضد ویروسی کاهش دهند.»

محققان در گزارشی خاطرنشان کردند: این وضعیت برای پزشکان و بیماران پرریسک است، با توجه به اینکه پاکسلووید روند پیشرفت کووید را تا ۸۹ درصد در بیماران پرخطری که واکسینه نشده اند کاهش می‌دهد.

گاناترا گفت: «ما نمی‌خواهیم پزشکان را از تجویز پاکسلووید منصرف کنیم، زیرا این بیماران هستند که بیشتر از همه سود می‌برند. افرادی که از قبل عوامل خطر قلبی عروقی دارند، در معرض خطر بسیار بالایی برای ابتلاء به کووید شدید هستند. هدف این است که مردم آگاه شوند که تداخل دارویی در این مورد وجود دارد.»

پاکسلووید ترکیبی از 2 داروی nirmatrelvir و ritonavir است و کارشناسان می‌گویند نگرانی اصلی مربوط به تداخلات دارویی ناشی از ریتوناویر است.

ریتوناویر دهه هاست که برای درمان HIV استفاده می‌شود، زیرا اثر داروهای ضد ویروسی را تقویت می‌کند. اما متأسفانه این دارو با کاهش توانایی بدن در متابولیسم داروها و دفع مؤثر آنها، اثرات دارو را افزایش می‌دهد.

به گفته محققان، پاکسلووید می‌تواند باعث ایجاد استاتین های کاهش دهنده کلسترول در بدن شود که موجب اختلال عملکرد کبد و تحلیل عضلانی می‌شود.

همچنین می‌تواند با برخی از داروهای ضد آریتمی تداخل داشته باشد و خطر آریتمی بطنی را افزایش دهد.

به اشتراک بگذارید

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *