زندگی بدون داروی دوچرخهسواران مسافر جام جهانی قطر
سه نفر از دوچرخه سواران ایرانی حامل پیام صلح و دوستی و نیز در راستای حمایت از فوتبالیستهای ایرانی، قصد سفر با دوچرخه به مسابقات جام جهانی ۲۰۲۲ قطر دارند.
به گزارش فارماتودی به نقل از ایرنا،
علاوه بر پیام صلح دوستی، این دوچرخه سواران حمایت از محیط زیست، داشتن زندگی سالم، اشاعه فرهنگ دوچرخهسواری و کاهش آلودگی هوا از اهداف خود دانستند.
دوچرخه سواران حامل پیام صلح و دوستی طی حضور در شیراز چندین نهال نیز در نقاط مختلف شهر و دیگر ارگانها کاشتند. این دوچرخه سواران با حضور در دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) استان فارس برنامه خود را برای حضور در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر تشریح کرد.
کرامت عزیز زاده از آستارا، شهره شعبانی از شیراز و خدیجه پور بیات از لرستان سه دوچرخه سوار ایرانی هستند که با دوچرخه قصد سفر به کشور قطر میزبان جام جهانی ۲۰۲۲ دارند.
۵۰ سال است دارو و قرص مصرف نکرده ام
کرامت عزیززاده گفت: ۵۰ سال سن دارم و طی این مدت نیز به دلیل رکاب زدن و ورزش کردن تاکنون قرص و دارو مصرف نکردهام و بر این باورم که ورزش بهترین دارو برای مبارزه با انواع بیماری هاست.
او گفت: از ۳۰ سالگی به صورت حرفهای ورزش دوچرخه سواری را شروع کردم و تاکنون حدود ۵۰ هزار کیلومتر هم در داخل و خارج از کشور رکاب زدهام.
عزیززاده ادامه داد: سفر خود را حدود ۲ ماه پیش از آستارا اغاز کردم پس از عبور از استانهای گیلان، قزوین، البرز، تهران، قم، مرکزی، اصفهان و شیراز وارد هرمزگان خواهیم شد و طی این سفر ۲۰۲۲ نهال کاشته خواهد شد.
این دوچرخه سوار جهانگرد که به بیش از ۷۰ کشور در قاره آسیا، اروپا و آمریکا را با رکاب زدن سفر کرده است، اظهار داشت: طی این سالها پیام صلح و دوستی مردم ایران را به گوش جهانیان رسانده و در هر کشور هم چند اصله نهال کاشتهام.
حمایت از محیط زیست، صلح و دوستی
او اضافه کرد: عضو فعال فدراسیون دوچرخه سواری و عضو سفیران صلح وزارت بهداشت هستم و حمایت از کودکان بیسرپرست و بد سرپرست و حمایت از محیط زیست در دستور کارم قرار دادهام ضمن اینکه دور ایران را هم رکاب زدم.
عزیز زاده افزود: وقتی ایرانگردی را با دوچرخه شروع کردم، جادهها، دشت، جنگل و رودخانهها را آلوده را دیدم و با خود عهد بستم تا آنجا که جان را در بدن دارم به محیط زیست کشورم خدمت کنم و از مردم میخواهم به محیط زیست بها دهند.
وی اضافه کرد: با همکاری وزارت ورزش، فدراسیون دوچرخه سواری، محیط زیست و بهزیستی به کشورهای زیادی سفر کردهام و طی این مدت حدود ۴۰ هزار اصله درخت هم در ایران و هم در تمام کشورهایی که سفر کردهام، کاشتهام.
فرهنگ دوچرخه سواری باید از مهد کودکها شروع شود
او با بیان اینکه فرهنگ دو چرخه سواری باید از مهد کودک تا دانشگاهها اشاعه شود، بیان داشت: مردم را برای حفظ محیط زیست، کاهش آلودگی هوا و هم از نظر حفظ سلامتی به استفاده از دوچرخه تشویق میکنم.
عزیز زاده با اظهار اینکه مسئولان هم برای اینکه مردم به استفاده از دوچرخه تشویق شوند باید با دوچرخه به محل کار بروند، گفت: ضمن اینکه در شهرها هم باید زیر ساختهای دوچرخه سواری در خیابان فراهم کنند، در برخی از شهرها از جمله شیراز محل عبور دوچرخه ساخته شده که بسیار خوب و مفید است.
او با بیان اینکه دوست دارم در تمام جهان صلح و دوستی حاکم شود، افزود: از ۱۰ سالگی دوچرخه داشتم و چون کتاب مارکوپولو را مطالعه کرده بودم دوست داشتم که جهانگرد شوم که این رویا به واقعیت پیوست و با دوچرخه به کشورهای زیادی سفر کردم چون هدف داشتم و به ان رسیدم و هر شخصی را که میبینم، تشویق به دوچرخه سواری میکنم.
دوچرخه بیدود باز گردد
عزیززاده تاکید کرد: از مسئولان میخواهم به دوچرخه سواری بها دهند و در پارکها پیست مخصوص دوچرخه سواری احداث کنند.
شراره شعبانی که هم ۵۵ سال سن دارد میگوید: حدود ۱۵ سال است که در زمینه کوهنوردی و دوچرخه سواری فعالیت دارم، از کودکی علاقه به این ورزش داشتم و عضو گروه دوچرخه سواری ایران هستم و بسیاری از شهرهای کشور را رکاب زدهام و برای نخستین بار است که میخواهم با دوچرخه به یک کشور خارجی سفر کنم.
ورزش دوچرخه سواری به انسان انرژی مضاعف میدهد
او با بیان اینکه ورزش دوچرخه سواری به انسان انرژی مضاعف میدهد، گفت: زمانی که دوچرخه سواری میکنیم حس و حال دوران کودکی تداعی میکند و باید مردم را تشویق به استفاده از دوچرخه کنیم تا هم به محیط زیست و هم به سلامتی انسانها کمک کند.
شعبانی ادامه داد: در برخی از خیابانهای شیراز مسیر عبور دوچرخه سواری ساخته شده است و مردم هم استقبال میکند و به نظرم باید کسانی که سوار خودرو هستند رعایت حال دوچرخه سواران بکنند ضمن اینکه مشاهد شده برخی موتور سواران از مسیر عبور دوچرخه سواران حرکت میکنند و باید رعایت کنند هر چند فرهنگ سازی نیاز به زمان دارد.
تاکنون از دارو استفاده نکردهام
او گفت: از زمانی که ورزش میکنم تاکنون نیاز به دارو پیدا نکردهام و تا بحال هم حتی یک قرص مُسکن هم نخوردهام باید دو چرخههای بیدودی که هم اینک در پارک بعث شیراز در حال خاک خوردن است دوباره راه اندازی شود.
خدیجه پور بیات اهل شهرستان خرم آباد از توابع استان لرستان هم گفت: ۴۰ سال سن دارم و دوچرخه سواری را حدود ۱۵ سال است که شروع کردم و به هنگام استفاده ازاین وسیله نقلیه حس و حال عجیبی به انسان دست میدهد.
او اضافه کرد: برخی از مسئولان استان لرستان به استفاده از دوچرخه اهمیت نمیدهند و باید این تابوشکسته شود ضمن اینکه تاکنون هم برای استفاده از دوچرخه فرهنگسازی نشده اما خیلی بهتر از گذشته است.
باید یاد بگیریم که چگونه میشود محیط زیست را سالمسازی کرد
پور بیات با اظهار اینکه مادران و بانوان به عنوان ستون یک جامعه و خانواده محسوب میشوند، افزود: باید فرهنگ استفاده از دوچرخه را از خودمان شروع کنیم، باید یاد بگیریم که چگونه میشود محیط زیست را با استفاده از دوچرخه سالمسازی کرد و هوای بدون دود داشته باشیم.
این بانوی دوچرخه سوار لرستانی اظهار امیدواری کرد به عنوان سفیران صلح و دوستی نماینده خوبی برای کشورم در مسابقات جام جهانی فوتبال در کشور قطر باشم.
بیست و دومین دوره جام جهانی ۲۰۲۲ قطر از ۳۰ آبانماه اغاز میشود و تا ۲۷ آذرماه ۱۴۰۱ با حضور ۳۲ کشور ادامه دارد.
تیم ملی فوتبال ایران در گروه دوم این رقابتها با تیمهای انگلستان، آمریکا و ولز هم گروه است.