سقز، آدامس جویدنی یا گیاه معجزه‌گر درمانی

در مطالعه روی موش‌ها، مکمل سقز فشار خون انقباضی و انبساطی را کاهش داد. همچنین التهاب و آسیب به قلب و سایر اندام‌ها که می‌تواند ناشی از فشار خون بالا باشد را نیز کاهش می‌دهد.

سقز یک ماده بسیار مغذی است که از خواص و مزایای بی‌شماری برخوردار است. از خواص سقز می‌توان به کاهش کلسترول، کمک به دیابتی‌ها و درمان زخم‌ها اشاره کرد.

به گزارش فارماتودی به نقل از ایسکانیوز، سقز، یک ماده چسبناک مشتق شده از درخت پیستاکیا لنتیسوس است که چیوس سقز نامیده می‌شود. این درخت به طور طبیعی در شمال آفریقا و کشورهای شرقی دریای مدیترانه رشد می‌کند. به عنوان یک مکمل، سقز در کپسول‌هایی موجود است و یا می‌توان آن را به عنوان آدامس جوید. قبل از استفاده از سقز به عنوان یک درمان گیاهی با یک ارائه کننده خدمات بهداشتی واجد شرایط مشورت کنید.

۱. کاهش بیماری‌های قلبی:

بیماری‌های قلبی به مشکلاتی که بر قلب یا رگ‌های خونی تاثیر می‌گذارند، اشاره دارد؛ اما دو عامل خطر اصلی کلسترول بالا و فشار خون بالا هستند.

۲. پودر سقز برای کاهش کلسترول:

پودر سقز (۵ گرم در روز) کلسترول LDL را کاهش می‌دهد. همچنین در طول یک سال و نیم، دیگر نشانه‌های بیماری قلبی و کبد (آپولیپوپروتئین B، AST، ALT، GGT) را کاهش می‌هد؛ با این حال، در یک آزمایش بالینی به ۱۷۹ انسان سالم، روزانه ۱ گرم سقز توانست سطح کلی کلسترول را پایین آورد. اما سطح HDL، LDL یا سطوح‌تری گلیسیرید را تحت تاثیر قرار نداد. این آزمایش بیشتر در افراد چاق تاثیر داشت. دو نوع دیگر از سقز (سقز عاری از پلیمر و پودر خام سقز) هیچ تاثیری نداشتند.

یک مطالعه روی خرگوش‌ها، سقز همچنین کلسترول کلی را پایین آورد و همچنین در مطالعه روی موش‌ها سطح‌تری گلیسیرید و کلسترول LDL کاهش داد.

۳. سقز فشار خون بالا را کاهش دهد:

در مطالعه روی موش‌ها، مکمل سقز فشار خون انقباضی و انبساطی را کاهش داد. همچنین التهاب و آسیب به قلب و سایر اندام‌ها که می‌تواند ناشی از فشار خون بالا باشد را نیز کاهش می‌دهد.

۴. سقز برای کمک به دیابتی‌ها:

در یک آزمایش بالینی متشکل از ۱۷۹ نفر، ۱ گرم روزانه سقز خام سطح گلوکز ناشتا را به خصوص در افراد چاق کاهش داده است. با این حال، پودر خام و سقز عاری از پلیمر، هیچ تاثیری نداشته‌اند. آدامس سقز همچنین میزان قند خون بالا در موش‌های مبتلا به دیابت را کاهش داد.

۵. سقز برای افزایش سلامت دهانی:

در یک کارآزمایی بالینی از ۱۰ نفر، جویدن آدامس سقز به مدت ۷ روز تجمع پلاک را کاهش داد، در چندین آزمایش بالینی بیش از ۱۰۰ نفر، جویدن سقز سطوح باکتری بزاق را کاهش داده است. در یک مطالعه سلولی مشخص شده، عصاره سقز توانست باکتری‌هایی را که منجر به بیماری‌های لثه و التهاب (مانند ورم لثه) می‌شود، از بین ببرد.

۶. سقز نشانه‌های IBD را کاهش می‌دهد:

در یک آزمایش بالینی متشکل از ۶۰ بیمار مبتلا به IBD، روزانه ۲. ۸ گرم سقز به آن‌ها داده شد که کیفیت زندگی و IBD را بهبود بخشید (سطوح لیزوزیم، لاکتوفرین، و کالپروتکتین)، در این مطالعه سطح CRP تغییر نکرده است. CRP یکی از نشانه‌های رایج IBD است و سقز به طور خاص در افراد مبتلا به بیماری کرون تأثیر می‌گذارد.

۷. سقز برای کمک به بیماری کرونا:

در یک آزمایش بالینی ۱۸ نفره مکمل‌های ترکیب شده با سقز (۲ / ۲ گرم در روز)، نشانه‌های بیماری کرون را در طول ۴ هفته کاهش داده و سلامت عمومی و کلی را بهبود بخشید. علاوه بر کاهش تعداد دفعات بیرون روی، درد معده و گرفتگی عضلات، و مصرف داروهای ضد اسهال، همچنین به طور قابل توجهی نشانه‌های کلیدی را کاهش می‌دهد و التهاب را تشدید و بدتر می‌کند (CRP).

در مطالعه روی موش‌ها، سقز مارکرهای متورم مرتبط با IBD را کاهش داد اما در حیوانات دیگر، این اثر پس از ۶ روز نتیجه معکوس داشت.

۸. سقز برای کمک به هضم:

در یک آزمایش بالینی متشکل از ۱۴۸ نفر با سوءهاضمه، ۳۵۰ میلی گرم سقز داده شد و علائم سوءهاضمه مانند درد معده (هم به طور کلی و هم از اضطراب)، سوزش سردل و درد بالای شکم را کاهش داد.

۹. سقز برای درمان زخم‌ها:

در مطالعه‌ای با ۳۸ نفر از افراد مبتلا به زخم روده کوچک، سقز به ترمیم زخم و کاهش علائم کمک کرد. در آزمایش بالینی متشکل از ۱۴۷ زن به التیام زخم‌ها کمک کرد، اما این اثر بسیار ناچیز بود.

در این آزمایش سقز به صورت دهانی مصرف نشد، بلکه این کار به وسیله طبیبان سنتی و از طریق سوزاندن آدامس و رزین سقز و کشیدن آن روی زخم بیش از ۳ روز به کار گرفته شد. این تنها مطالعه‌ای بود که از دود سقز استفاده شد و مکانیسم‌ها و معانی آن تا حد زیادی ناشناخته باقی ماند.

۱۰. سقز برای کمک به رهایی و درمان عفونت اچ. پیلوری:

سقز معمولاً در افراد با عفونت اچ. پیلوری مورد استفاده قرار می‌گیرد. عفونت‌های پیلوری که آرزو دارند مسیر طبیعیشان را طی کنند. گاهی اوقات این ترکیب با پروبیوتیک‌ها، رژیم غذایی کافی، یا مکمل دیگر ترکیب می‌شود.

سقز خالص به تنهایی (۳۵۰ میلی گرم – ۱ گرم، ۳ بار در روز) به طور متوسط در از بین بردن اچ پیلوری مؤثر است (۳۰ % -۳۸ % درمان) و پس از ۱۴ روز درمان می‌شود. در کارآزمایی بالینی بر روی ۵۲ نفر، زمانی که این ماده در ترکیب با داروهای ضد زخم معمول، پنتوپرازول مصرف می‌شود، مؤثر نبوده و جواب نخواهد داد.

اما در یک آزمایش بالینی دیگر متشکل از ۸ نفر، مصرف روزانه ۴ گرم سقز تاثیری روی وضعیت عفونت اچ. پیلوری نداشت. در مطالعه روی موش‌ها، آماده‌سازی سقز توانست اچ. پیلوری را کاهش دهد، اما نتوانست به طور کامل عفونت را درمان کند.

در مطالعات سلولی، سقز در برابر اچ. پیلوری بسیار مؤثر بود و ۹۰ % از باکتری‌ها را از بین برد.

۱۱. سقز برای مبارزه با سرطان:

با توجه به بررسی‌های علمی بر روی حیوانات و مطالعات سلولی، سقز پتانسیل اصلی و خوب ضد سرطان دارد. در بررسی‌های انجام شده روی موش‌های مبتلا به سرطان روده، عصاره سقز قادر به توقف رشد سرطان تا ۳۵ % بدون هیچ گونه اثرات مضر بوده است.

در یک مطالعه سلولی سقز توانست حساسیت سلول‌های سرطانی پروستات را به هورمون‌های جنسی مردانه (آندروژن) کاهش می‌دهد. همچنین با کاهش فعالیت این گیرنده‌ها، می‌تواند به درمان و کاهش سرطان و کمک کند.

در حقیقت، اغلب داروها برای درمان سرطان پروستات با کاهش فعالیت این گیرنده‌ها به کار می‌روند (گیرنده آندروژن، AR). در یک مطالعه سلولی، سقز اثرات ضد سرطان مشابهی را به تاکسول نشان داد، دارویی که معمولاً برای سرطان سینه استفاده می‌شود.

در دو مطالعه سلولی دیگر، سقز سلول‌های سرطانی کولون را از بین برد.

۱۲. تقویت قوای جنسی با سقز:

مطالعات اخیر تایید کرده‌اند که سطح عالی روی در سقز به افزایش عملکرد پروستات کمک می‌کند، که باعث افزایش میل جنسی مردان می‌شود.

۱۳. سقز برای جلوگیری از گلوکوم:

گلوکوم یک بیماری اعصاب بینایی چشم است که منجر به تاری دید و کوری می‌شود. مطالعات نشان داده‌اند که سقز قبل از جذب شدن در جریان خون، به از بین بردن باکتری‌های گوارشی کمک می‌کند و مستقیماً با جلوگیری از آب سیاه در ارتباط است.

۱۴. سقز عفونت‌های متعدد را درمان می‌کند:

از آنجا که سقز یک داروی ضد التهاب و ضد قارچ قوی است، با کاهش علایم بیماری‌های متعدد، مانند عفونت‌های پوستی و کاندیدا ارتباط دارد. همچنین نشان داده شده است که سقز بیماری کبد را از عفونت محافظت و به جلوگیری از بیماری کبدی نیز کمک می‌کند.

۱۵. محافظت از کبد با سقز:

آزمایش‌های خون شرکت کنندگانی که روزانه ۵ گرم از سقز را مصرف می‌کردند، سطح آنزیم‌های کبدی مشخص در مقایسه با سطوح اولیه را نشان می‌دهند، پس شاخصی برای بهبود سلامت کبد است.

۱۶. سقزبرای کمک به حفظ سرزندگی سلول‌ها:

سقز سرشار از آنتی اکسیدان‌ها است که ثابت شده آسیب رادیکال آزاد را کاهش داده و سلول‌های زنده را احیا می‌کنند. این کار به کاهش روند پیری و همچنین حفاظت از اندام‌های حیاتی از بیماری‌ها و زوال کمک می‌کند و شما را جوان و سرشار از نشاط نگه می‌دارد.

۱۷. سقز برای مبارزه با میکروب‌ها:

سقز به طور مؤثر می‌تواند رشد انواع مختلف باکتری‌ها و قارچ کاندیدا را مهار کند.

۱۸. کاهش التهاب با سقز:

سقز یک عنصر ضد التهاب است که می‌تواند به بیماری‌های خود ایمنی و یا التهاب مزمن کمک کند. برای کاهش سطح التهاب و نشانه‌های تورم عمل می‌کند. مسیرهای التهاب را مسدود می‌کند و نوتروفیل‌ها را فعال می‌کند (نوعی سلول خونی سفید).

برای سایر موارد زیر، شواهد کافی وجود ندارد ولی به هر حال جزء فواید سقز ذکر شده است:

۱۹. سقز و گاستریت:

در حال حاضر داده‌های کمی در مورد اثرات سقز بر روی گاستریت – التهاب و یا سوزش معده وجود دارد. اما چون گاستریت مزمن می‌تواند نتیجه اچ. پولاری باشد، ممکن است در کاهش علائم مفید باشد.

۲۰. برگشت اسید معده:

اگرچه به نظر می‌رسد که سقز برای برگشت اسید مؤثر است، اما در حال حاضر داده‌های کمی در مورد تاثیر آن وجود دارد.

به اشتراک بگذارید

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *