علت کمبود آنتی بیوتیک: تغییر ارز دولتی به ارز نیمایی
کمبود داروهای آنتی بیوتیک و سرُم در کشور، باعث شد تا وزیر بهداشت علاوه بر واردات ۵۰ تُن داروی هندی، رئیس سازمان غذا و دارو را نیز تغییر دهد.
به گزارش فارماتودی به نقل از مهر، کمبودهای دارویی از نوع داروهای معمولی و ساده همچون آموکسی سیلین، کوآموکسی کلاو، سفکسیم، سفالکسین و آزیترومایسین، باعث شد رئیس جمهور نیز در جلسات هیأت وزیران، نسبت به بروز کمبودهای دارویی، از مسئولان مربوطه گلایه کند.
به دنبال اجرای طرح دارویاری از ۲۳ تیر ماه ۱۴۰۱ در کشور، قیمت دارو برای تولید کنندگان داخلی، تا حدود زیادی اصلاح شد. اما، در این بین، شرکتهای تولید کننده مواد اولیه دارویی، نسبت به نحوه قیمتگذاری برای مواد اولیه تولید دارو گلایه داشتند.
حالا بعد از گذشت نزدیک به ۴ ماه از اجرای طرح دارویاری، شاهد کمبود داروهای آنتی بیوتیک هستیم که همین موضوع سبب شد تا وزارت بهداشت برای رفع کمبودهای دارویی، نسبت به واردات ۵۰ تُن انواع داروهای آنتی بیوتیک از کشور هند اقدام کند.
به دنبال واردات محموله ۵۰ تُنی آنتی بیوتیک از هند، محمود بیگلر سرپرست سازمان غذا و دارو، جلساتی را با دست اندرکاران تولید دارو در داخل برگزار کرده است تا بتواند بحران کمبود دارو را کنترل کند.
بیگلر، ابتدا در جلسهای با نمایندگان شرکتهای تولید آنتی بیوتیکها، با تاکید بر حمایت سازمان غذا و دارو از تولید داخل و صنعت داروسازی کشور، گفت: در این مسیر صنعت نیز باید به تعهدات و مسئولیت خود در تأمین داروی مورد نیاز کشور پایبند باشد، و در این صورت میتوان امیدوار بود که با تعامل مناسب مشکل کمبود دارو به حداقل برسد.
نظر تعدادی از مدیران هلدینگهای دارویی
بیگلر در این جلسات و نشستها، بر لزوم دریافت نظرات مشورتی صنعت داروسازی کشور و استمرار آن تاکید کرد و گفت: رفع مشکل کمبود دارو، مستلزم هماهنگی و همراهی دولت و صنعت داروسازی است.
در همین حال، حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، نسبت به کمبود داروهای آنتی بیوتیک در کشور انتقاد کرده و گفته است که چرا در کشوری که داروهای با فناوری بالا تولید میشود، باید برای دسترسی به داروهای معمولی و ساده، دچار مشکل شود.
سیدعلی فاطمی، نایب رئیس انجمن داروسازان ایران، در خصوص چرایی کمبود آنتی بیوتیک در بازار دارویی کشور، گفت: سهم جزء ماده اولیه در آنتی بیوتیکها نسبت به سایر اقلام دارویی گرانتر بوده و با تغییر ارز دولتی به ارز نیمایی، اختلاف عددی زیادی در خرید مواد اولیه اتفاق میافتد و لذا تولید آنتی بیوتیک کم شده است و به رغم اینکه با قیمت جدید از مهرماه آنتی بیوتیکها عرضه میشود و واردات از هند هم داشتهایم اما هنوز کمبودهایی وجود دارد.