فعالیت 3 شیفت کارخانهها برای افزایش تولید سرم
مدیر عامل کارخانجات داروپخش در نشست خبری از فعالیت سه شیفت کارخانههای این مجموعه برای افزایش تولید سرم خبر داد.
به گزارش فارماتودی به نقل از فارس، محمد مسعود علی مراد مدیر عامل کارخانجات داروپخش در نشست خبری با بیان اینکه کارخانجات داروپخش یکی از بزرگترین کارخانههای تولید دارو در کشور است و ۱۲۰۰ پرسنل رسمی در مجموعه مشغول به کار هستند.
او عنوان کرد: اغلب اشکال دارویی شامل فرآورده استریل، مایعات، شربت و سوسپانسیون و پماد و آمپولها و سرمها را تولید میکنیم، امسال سه هزار میلیارد تومان بودجه فروش سال ما تعیین شده که نیمی از آن محقق شده است. به دلیل کمبودهای دارویی سطح کشور همکاران ما در روزهای عاشورا و تاسوعا نیز مشغول به کار شدند.
او با بیان اینکه تولیدات ما به دو بخش دو بخش عمده جامدات و مایعات تقسیم میشود گفت: ۳۰ درصد تولیدات ما مایعات و ۳۰ درصد جامدات است و مابقی سایر اشکال دارویی هستند. داروپخش سه الی چهار درصد حجم دارویی کشور را تامین میکند.
علی مراد عنوان کرد: داروپخش شامل بخشهای متفاوتی است، تولیدات ما عمدتا داروهای معمولی هستند و بیست درصد بازار سرم کشور دست ما هست. روزانه صد هزار سرم در این مجموعه تولید میشود. مجوز خط جدید سرم دریافت شده و خط جدید تولید سرم در کشور راه اندازی خواهد شد و با این حساب ظرفیت تولید ما دو برابر خواهد شد.
مدیرعامل کارخانجات داروپخش ادامه داد: در مرحله اول یک میلیون به ظرفیت سرم کشور افزوده خواهد شد، در مرحله دوم دو میلیون سرم و در مرحله آخر تا تابستان سه میلیون سرم به ظرفیت سرم کشور افزوده خواهد شد. به این ترتیب ظرفیت تولید سرم ما به حدود شش میلیون عدد در سال خواهد رسید.
او گفت: تست سرمها ۱۵ روز طول میکشد و معمولا یک و نیم میلیون سرم در طول روز در شرکت وجود دارد. هر یک عدد سرم در سامانه تیتک ثبت میشود. وظیفه شرکت پخش است که توزیع را نیز ثبت کنند. سهم ما از تامین سرم ۲۰ درصد بازار کشور است.
علی مراد در ادامه به مشکلات تولید دارو در کشور پرداخت و افزود: ماشین آلات عمدتا از سن بالایی برخوردار هستند و همین موضوع یکی از چالشهای کارخانجات است.
مدیرعامل کارخانجات داروپخش با بیان اینکه در بازهای با مشکل تامین نقدینگی مواجه شدیم اظهار داشت: ۳۵ الی ۴۰ درصد مواد اولیه مورد نیاز ما وارداتی است که در همین خصوص نیازمند اختصاص ارز هستیم. تولید این مواد در کشور امکانپذیر است اما در مواقعی تولید این محصولات توجیه اقتصادی ندارد.
علی مراد با بیان اینکه مطالبات ما از شرکتهای پخش دارو زیاد نیست اظهار داشت: حدود دویست میلیارد تومان از این شرکتها طلب داریم که امیدوارم به زودی این مطالبات پرداخت شود.
چالش دارو، عدم قیمتگذاری
مدیرعامل کارخانجات داروپخش عدم قیمتگذاری مناسب دارو و محصولات دارویی را یکی دیگر از چالشهای تولید دارو در کشور دانست.
او عنوان کرد: اولویت ما تامین داروهای داخل کشور است، امسال سیصد هزار دلار صادرات انجام شده است و از کشورهای عراق، ازبکستان، سوریه، ونزوئلا و… درخواست صادرات داریم و به این کشورها داروهای مازاد را صادر خواهیم کرد. ما شرکت زیان ده نیستیم و خوشبختانه تا کنون ۵۰ درصد بودجه خود را محقق کردهایم.
علی مراد اظهار داشت: اصلیترین مشکل ما در صنایع داروسازی دستگاههای قدیمی و ماشین آلات فرسوده کارخانجات است که نیازمند سرمایه و بروزرسانی هستند.
او عنوان کرد: داروهای جدیدی شامل داروهای بیوتکنولوژی به زودی در دستور تولید ما قرار خواهد گرفت، همچنین بازسازی و بروزرسانی ماشین آلات در دستور کار قرار دارد، آینده داروها داروهای بیوتکنولوژی هستند و قرار شده است با شرکتهای دانشبنیان داروهای جدید تولید کنیم.
این مقام مسئول عنوان کرد: درحال حاضر پروانه تولید ۴۰۰ قلم دارو را دریافت کردیم که سیصد قلم آن فعال است. همچنین شرکت داروپخش با توجه به اعلام کمبود سرم به صورت یه شیفت درحال کار هستند.
او در ادامه افزود: درحال حاضر ۵ شرکت در کشور تولید کننده سرم هستند، که نیمی از آن را زیر مجموعههای تامین اجتماعی تامین میکنند.