نماینده مجلس: وزیر بهداشت در معرض استیضاح است

مجلس به شدت وزارتخانه بهداشت را تعقیب می‌کند تا اصلاحات لازم انجام شود؛ البته رئیس سازمان غذا و دارو تعویض شده و باید منظر عملکرد مثبت باشیم.

نماینده رشت و خمام در مجلس، وزیر بهداشت را در معرض استیضاح دانست و گفت: طرح دارویار قرار بود قیمت دارو را برای مصرف کننده افزایش ندهد، اما اکنون قیمت‌ها چند برابر افزایش یافته که ضعف شدید وزارتخانه بهداشت را بیان می‌کند.

جبار کوچکی نژاد، با اشاره به تمدید یک ساله برنامه ششم توسعه، تمدید مجددا این برنامه را به صلاح ندانست و اظهار کرد: بودجه سالانه براساس اسناد بالادستی از جمله برنامه توسعه تصویب می‌شود و لذا مذاکراتی بین مجلس و دولت انجام شده تا ابتدا لایحه برنامه هفتم توسعه به مجلس ارائه شود و سپس به سمت لایحه بودجه ۱۴۰۲ برویم.

او با بیان اینکه تدوین و تصویب برنامه هفتم توسعه حداقل چهار ماه طول می‌کشد تا کلیات و جزییات آن در کمیسیون تلفیق و صحن تصویب شود، گفت: مجلس این اختیار را به دولت داده تا از احکام بودجه ۱۴۰۱ طی سه ماهه اول سال ۱۴۰۲ جهت پرداخت حقوق و مزایا استفاده کند و مجلس نیز در بهار سال آینده لایحه بودجه را براساس برنامه هفتم تصویب و ابلاغ خواهد کرد.

نماینده شهرستان‌های رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی در گفت وگوی خبری باران، با اشاره به لایحه ۵۲ هزار میلیارد تومانی دولت جهت افزایش حقوق کارکنان جهت پرداخت ماه شهریور و شش ماهه دوم سال، عنوان کرد: مجلس با افزودن پنج درصد حقوق بازنشستگان و ۳۰ درصد دریافتی کمیته امداد و بهزیستی و افزایش حقوق چهار میلیون تومانی جانبازان بالای ۲۵ درصد به پنج میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و افزایش حقوق جانبازان زیر ۲۵ درصد به چهار میلیون و ۶۰۰ هزار تومان، لایحه دولت را به ۶۵ هزار میلیارد تومان رساند.

کوچکی نژاد، از پرداخت ۵۰ درصدی فوق العاده ویژه برخی از دستگاه، یادآور شد: مابقی دستگاه‌ها کمتر از ۲۵ درصد فوق العاده ویژه را پرداخت کرده‌اند و لذا در شورای حقوق و دستمزد مطرح شد که ۳۵ درصد تا ۵۰ درصد فوق العاده ویژه را برای همه کارکنان در نظر بگیریم که با توجه به شرایط حقوقی کارکنان حدود ۸۰۰ هزار تومان است.

او در ادامه از تصویب اعتبار ۱۰۲ هزار میلیارد تومان برای تبصره ۱۶ بانک‌ها خبر داد و بیان کرد: این تسهیلات قرض الحسنه بوده و شامل وام‌های ۱۲۰ تا ۱۵۰ میلیون تومانی ازدواج و فرزندآوری می‌شود؛ همچنین ۲۵ هزار میلیارد تومان برای اشتغال کمیته امداد و ۶۰۰۰ میلیارد تومان برای اشتغال بهزیستی در نظر گرفتیم.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تسهیلات تبصره ۱۸ را در بخش اشتغال دانست و تصریح کرد: مقرر شد دولت ۷۷ هزار میلیارد تومان از منابع خودش را در اختیار بانک‌ها قرار دهد و بانک‌ها نیز به همین نسبت آورده داشته باشند تا وام ۱۲ درصدی اشتغال پرداخت شود که در مرحله اول برای همه استان‌ها ۲۰۰۰ میلیارد تومان را تکلیف کردیم.

دارو؛ ضعف وزرات بهداشت

او همچنین به ضعف عملکرد وزارتخانه بهداشت اشاره کرد و متذکر شد: وزیر بهداشت در معرض استیضاح است و یکی از ضعف‌های این وزارتخانه در بخش داروست، زیرا شرکت‌های داروساز و شرکت‌های توزیع دارو و داروخانه در اختیار دولت بوده و اگر وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو نمی‌تواند این سیستم را کنترل کند، نشان دهنده ضعف است.

کوچکی نژاد، کمبود داروهای سرماخوردگی به ویژه در فصل سرد و برخی داروهای دیگر را قابل قبول ندانست و خاطرنشان کرد: مجلس به شدت وزارتخانه بهداشت را تعقیب می‌کند تا اصلاحات لازم انجام شود؛ البته رئیس سازمان غذا و دارو تعویض شده و باید منظر عملکرد مثبت باشیم. طرح دارویار قرار بود قیمت دارو را برای مصرف کننده افزایش ندهد، اما اکنون قیمت‌ها چند برابر افزایش یافته که ضعف شدید وزارتخانه را بیان می‌کند.

نماینده رشت و خمام در مجلس، همچنین به مسئله پسماند و فاضلاب گیلان اشاره کرد و گفت: عملیات ساخت سایت بزرگ هسته‌ای گیلان را با محوریت کشاورزی در منطقه لاکان رشت آغاز کردیم و قرار است در بخش‌های درمان و فاضلاب و محیط زیست اثرات خوبی را به همراه داشته باشد لذا در بودجه امسال ۲۳۰ میلیارد تومان را تخصیص دادیم تا هم مشکل اشتغال و هم کشاورزی را رفع کند.

او با بیان اینکه در جریان سفر رئیس جمهور ۱۸ هزار میلیارد تومان آورده به گیلان داشتیم، اضافه کرد: بخشی از این اعتبارات توسط سازمان برنامه و بودجه و بخشی دیگر نیز توسط دستگاه‌های مربوطه جذب خواهد شد و قطعا در توسعه گیلان اثرگذار است.

کوچکی نژاد از تخصیص اعتبار ۶۰۰ میلیارد تومانی سازمان برنامه و بودجه و ۶۰۰ میلیارد تومانی سازمان همیاری شهرداری‌ها و دهیاری‌ها برای پسماند رشت خبر داد و خاطرنشان کرد: بخشی از این اعتبارات سال ۱۴۰۰ تخصیص یافته و مابقی طی امسال و سال آینده تخصیص پیدا می‌کند؛ همچنین برای فاضلاب شهر رشت ۳۰۰ میلیارد تومان مصوب شده که ۴۵ میلیارد تومان برای تصفیه خانه مسکن مهر است.

او با اشاره به سرمایه‌گذاری ۳۵۰ میلیارد تومانی بانک‌ها برای آب شرب شهر رشت و تخصیص ۲۰۰۰ میلیارد تومانی تهاتر نفت، تاکید کرد: اگر این منابع پیگیری و محقق شود، قطعا شاهد اتفاقات خوبی در حوزه آب و فاضلاب رشت خواهیم بود.

به اشتراک بگذارید

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *