تراژدی تلخ کمبود دارو دامن بیماران پوستی را هم گرفت

این روزها کمبود برخی از اقلام دارویی گریبان بیماران پوستی را هم گرفت و بسیاری از بیماران علاوه‌بر درد و رنج بیماری باید گرانی افسارگسیخته و کمبود دارویی را هم به جان بخرند و متأسفانه در این بین کودکان مبتلا به این بیماری درد و رنج بیشتری را متحمل می‌شوند.

به گزارش فارماتودی به نقل از ایسنا، «نداریم»، «به داروخانه دیگری سر بزنید»، «تمام شده» واژه‌های تکراری و ملال‌آور این روزها است که هر بار گوش‌های مادری که به دنبال دوای دردهای فرزندش است را خراش می‌دهد، باز برای مرهم این دردها از این داروخانه به آن داروخانه از این شهر به آن شهر می‌رود، می‌گوید هر جایی که روزنه‌ امیدی بود را رفته تا بلکه بتواند دارویی که برای بیماری پسرش تجویز شده را پیدا کند اما هر بار دست از پا درازتر برگشته و امیدش ناامید شده است.

داروی نئوتیگازون ۱۰ که هم مشابه داخلی و هم مشابه خارجی آن در استان کمیاب شده غم و اندوه این مادر جوان را دوچندان کرده، مادر که روحش از بیماری فرزندش مچاله است حال کمبود دارویی هم برایش نمکِ روی زخم شده است.

رنج بیماران مبتلا به پسوریازیس دوچندان شد

کودک خردسالی که به بیماری پسوریازیس مبتلاست تا همین چند وقت پیش که داروهایش را مصرف می‌کرد اثرات بیماری تا حد قابل توجهی از بدنش خارج می‌شد اما حالا در سایه کمبود دارویی، بیماری تا به حدی پیشرفت کرده که کودک معصوم برای راه رفتن هم دچار مشکل شده، حال علاوه بر بیماری که در روح و جان‌امیرعلی ۶ ساله خانه کرده غم و اندوه ناشی از رنج بیماری هم در عمق چشمانش نمایان است، کودکی که در این سن و سال باید بخندد بدود و درگیر بازی‌های کودکانه‌اش شود اما از همه این‌ها محروم مانده است.

مدت‌هاست که خانواده‌ها علاوه بر رنج بیماری، مشقت و سختی تهیه دارو و البته گرانی آن را هم به جان می‌خرند و با وجود وضعیت نابه سامان کمبود و گرانی دارو کسی پاسخگوی وضع موجود نیست، به نظر می‌رسد مسئولان مربوطه به خواب زمستانی رفته‌اند.

مادر امیرعلی کودک ۶ ساله گلستانی در گفت‌وگو با ایسنا از وضعیت نامطلوب پسرش می‌گوید و می‌افزاید؛ پسر ۶ ساله‌ام سال‌ها از مشکل پوستی رنج می‌برد و طی سال‌های گذشته علی رغم استفاده از داروهای پوستی گرانقیمت هنوز هم مشکل پوستی آن برطرف نشده اما اخیراً داروی نئوتیگازون ۱۰ برای پسرم تجویز شده بود که اثربخشی بسیار بالایی داشت و بسیاری از عوارض پوستی را رفع می‌کرد که متأسفانه نزدیک دو ماه است که دیگر این قرص را پیدا نمی‌کنم.

او ادامه می‌دهد، متأسفانه مشکل پوستی پسرم بیشتر در کف پا است و این مسئله موجب شده بر اثر خشکی زیاد ترک بردارد و این موضوع حتی راه رفتن پسرم را دچار مشکل کرده است.

مادر این کودک گلستانی با بیان اینکه این مشکل پوستی مدتی است که علاوه بر پا به انگشتان دست پسرم هم سرایت کرده، می‌گوید؛ مشکل پوستی پسرم به دلیل کمبود دارویی اوج گرفته و این مسئله مشکلات عدیده‌ای برایمان ایجاد کرده، داروخانه‌های متعددی را در شهر گرگان و دیگر شهرها رفتم اما خبری از این دارو نیست.

دارو را از خارج کشور تهیه کنید!

او اضافه می‌کند، آخرین باری که این دارو را تهیه کردم اواخر مهر ماه بود که پزشک چهار ورق از قرص نئوتیگازون ۱۰ را برای پسرم تجویز کرد که دو ورق آن را به مبلغ ۴۰۰ هزار تومان از داروخانه تهیه کردیم که خوشبختانه بعد از مصرف حال پسرم خیلی بهتر شد و با وجود افزایش قیمت بی‌رویه قیمت این دارو باز هم خوشحال بودیم اما متأسفانه پس از اتمام دارو، تلاشم برای تهیه مجدد آن بی‌نتیجه مانده است.

این شهروند گرگانی تأکید می‌کند؛ پزشک معالج فرزندم هم به ما اعلام کرده که این دارو نمونه داخلی ندارد و حتی به ما توصیه کرد برای حفظ سلامت فرزندمان از خارج کشور این دارو را تهیه کنیم، البته دوز ۲۵ داروی نئوتیگازون در داروخانه‌ها موجود است اما برای سن فرزندم مناسب نیست گرچه همین قرص هم با قیمت یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد که با دفترچه بیمه نهایت به قیمت ۸۰۰ هزار تومان می‌توان تهیه کرد.

مادر این کودک خردسال از مسئولان خواست فکری به حال بازار نابه سامان دارو کنند و تأکید کرد: مدت‌ها است که تهیه داروی پسرم به دغدغه اصلی ما تبدیل شده، چطور می‌توانم در برابر سلامت فرزندم بی‌تفاوت باشم متأسفانه نبود دارو هم به رنج بیماری و گرانی سرسام‌آور دارو اضافه شده و این شرایط ما را با چالش مواجه کرده که انتظار دارم مسئولان ذی ربط برای حل این مشکل تدبیری اتخاذ کنند.

گرچه مادر امیرعلی از نبود دارو برای درمان بیماری پسرش گفت اما قطعاً‌ امیرعلی‌های فراوانی در استان هستند که یا برای بیماری پسوریازیس و یا دیگر بیماری‌ها برای تهیه دارو باید هفت خان رستم را رد کنند اما آخر دستشان خالی می‌ماند.

گلایه این شهروند گرگانی از نبود داروی نئوتیگازون ۱۰ در گلستان پایم را به چند داروخانه سطح استان باز کرد، اولین، دومین، سومین داروخانه را هم سر زدم اما خبری از دارو نئوتیگازون ۱۰ نیست هر چقدر که این مسیر را طی می‌کنم رنج و اندوه مادر امیرعلی را بیشتر درک می‌کنم؛ وقتی که بهبودی فرزندش به تأمین این قلم دارو وابسته است اما به هر دری که می‌زند به درب بسته می‌خورد.

در یکی از داروخانه‌ها با متصدی آن هم صحبت می‌شوم از علت نبود این قلم دارو می‌پرسم که در پاسخم می‌گوید؛ دلتان خوش است، الان در آستانه فصل زمستان که شیوع بیماری‌های سرماخوردگی و آنفلوآنزا در استان فراوان شده داروهای ساده‌تر مانند شربت آزیترومایسین در استان نیست.

او ادامه می‌دهد: نئوتیگازون ۱۰ برای بیماری پسوریازیس مصرف می‌شود که متأسفانه داروهای با برند داخلی و خارجی این بیماری مدت‌ها است که در استان موجود نیست و به نظر می‌رسد شرکت‌های دارویی از توزیع آن طفره ‌می‌روند.

مسیرم را ادامه می‌دهم وارد داروخانه دیگر می‌شوم باز هم خبری از داروی نئوتیگازون ۱۰ نیست، متصدی داروخانه که نمی‌خواهد نامش ذکر شود دل پردردی از آشفته بازار دارو دارد و می‌گوید؛ نمی‌دانم از گرانی دارو بگویم و یا از توزیع نامناسب اقلام دارویی، متأسفانه با حذف ارز دارو، قیمت برخی از اقلام دارویی رشد ۳۰۰ برابری داشته است.

او می‌افزاید که کمبودهای دارویی هنوز هم وجود دارد، در بخش سرم‌ها و آنتی بیوتیک‌ها همچنان با کمبود مواجه‌ایم، شاید در هفته ۱۰ عدد آنتی بیوتیک به ما تعلق بگیرد که آن هم در مدت زمان کوتاهی به اتمام می‌رسد.

برای اطلاع از وضعیت تأمین داروی نئوتیگازون ۱۰ از داروخانه دیگر شهرهای استان اعم از کردکوی و رامیان هم پرس و جو کردم که متأسفانه در آن شهرها هم این دارو کیمیا شده است.

یکی از متصدیان داروخانه‌های رامیان هم در گفتگو با ایسنا گفت: چند ماهی می‌شود که نتوانستیم داروی نئوتیگازون ۱۰ را خریداری کنیم البته این بیماری شاید خیلی شایع نباشد اما بیماران مبتلا به قارچ پوستی که شیوع آن در برخی از مناطق شهرستان شایع‌تر است برای تهیه داروی فلوکونازول با مشکل مواجه‌اند.

او می‌افزاید، داروی معمولی‌تر برای درمان بیماری پسوریازیس وجود ندارد چه برسد به قرص  نئوتیگازون ۱۰ که تولید داخل نیست و خارجی است.

آخرین وضعیت کمبود دارویی از زبان معاون دانشگاه علوم پزشکی گلستان

اما دکتر پانیذ صدرایی_معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان هم در نشست خبری روز گذشته در پاسخ به سؤال خبرنگار ایسنا مبنی بر علت کمبود داروی نئوتیگازون ۱۰ گفت: در حال حاضر مشابه داخلی داروی نئوتیگازون ۱۰ به استان گلستان وارد شده وامیدوارم مشکلات بیماران پوستی با مصرف این دارو رفع شود.

او افزود: در کنار افزایش میزان تولید، واردات دارو اعم از سرم، شربت‌های آنتی بیوتیک و غیره از کشورهای همسایه نیز در دستور کار مسئولان امر قرار گرفت و با اقدامات انجام شده وضعیت نسبت به آبان ماه بهتر شده است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان با بیان اینکه اخیراً در تأمین فاکتور هشت بیماران خونی مشکل داشتیم که با اقدامات صورت گرفته رفع شده است، تأکید کرد: در مهر ماه و آبان ماه جاری در مجموع ۱۲۰ هزار عدد شربت آنتی بیوتیک وارد استان شده بود که این میزان در آبان ماه به ۱۶۰ هزار عدد رسید، همچنین در آبان ماه ۳۲۰ هزار عدد سرم وارد استان شده و این روال برای آذر ماه ضریب افزایشی خواهد داشت.

صدرایی یادآور شد: هنوز تا رسیدن به مرحله‌ای که دارو به وفور در داروخانه‌ها موجود باشد و نیاز مردم در تأمین داروهای خاص و پرمصرف را تأمین کند فاصله داریم و فعلاً موجودی اقلام در حدی است که نیازهای روزمره بیماران را تأمین کند.

به گزارش خبرنگار ایسنا؛ گرچه معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی گلستان از واردات داروی مشابه نئوتیگازون ۱۰ به استان گلستان خبر داده اما جزئیات دیگری از نحوه توزیع آن نداده و بررسی ما از برخی داروخانه‌های استان نشان از بی‌اطلاعی آن‌ها از وضعیت توزیع و تأمین این قلم دارو دارد.

با توجه به رنجی که بیماران پوستی به ویژه کودکان از این بیماری می‌کشند امیدواریم تأمین و توزیع این دارو در اسرع وقت انجام شود؛ اگرچه آشفته بازار دارو مدت‌هاست که بسیاری از بیماران دیگر اعم از سرطانی، ‌ام‌اس، دیالیزی، عفونی و غیره را هم به استیصال کشانده و در سایه این نابه سامانی تن رنجور آن‌ها هر روز خسته‌تر از دیروز است که می‌طلبد مسئولان به جای فرار از پاسخگویی و با قبول وضع موجود برای حل مشکل مردم اقدام عاجل کنند تا بیماران و خانواده‌های آن‌ها به جز رنج بیماری و مریض داری رنج دیگری متحمل نشوند.

به اشتراک بگذارید

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *