لورازپام می‌خورید؛ این مطلب را با دقت بخوانید

دوز و مقدار مصرف داروی لورازپام در افراد مختلف متفاوت است و بهتر است مانند هر داروی دیگری با تجویز پزشک مصرف شود.

لورازپام در زیرمجموعه داروهایی است که برای بی‌خوابی و تشنج و درمان اختلالات اضطرابی و… تجویز می‌شود و گاهی بصورت خوراکی و گاهی نیز بصورت تزریق در عضله و رگ کاربرد دارد.

به گزارش فارماتودی به نقل از موج، این دارو همانند سایر داروها دارای عوارضی است و انواع مختلفی نیز از آن در بازار وجود دارد.  با توجه به این موارد که ذکر شد نحوه مصرف داروی لورازپام  نیز متفاوت است که در ادامه به آن اشاره خواهیم داشت.

معرفی لورازپام 

لورازپام از جمله داروهای بنزودیازپین است که با نام تجاری اتیوان به فروش می‌رسد و بطور معمول بمنظور درمان اختلالات اضطرابی، بی‌خوابی، تشنج فعال از جمله صرع، ترک الکل و تهوع و استفراغ ناشی از شیمی درمانی استفاده می‌شود.

از سوی دیگر از این دارو در طول عمل جراحی و بمنظور ایجاد اختلال در حافظه و اثر آرام بخشی برای مصرف کسانی که با تنفس مکانیکی نفس می‌کشند، استفاده می‌شود.

حتی می‌توان از لورازپام برای درمان بیقراری شدید نیز استفاده کرد اما بطور معمول در این مورد میدازولام ترجیح داده می‌شود و این دارو تجویز می‌شود.

باید به این نکته توجه داشته باشید که مصرف این دارو به شکل خوراکی یا به صورت تزریق به عضله یا رگ صورت می‌گیرد و در شیوه‌ مصرف تزریقی، مدت شروع اثر دارو بین یک تا سی دقیقه است و

انواع لورازپام

داروی لورازپام با توجه به شرایط جسمانی و سلامت بیمار برای وی تجویز می‌شود و مصرف آن تنها تحت تجویز پزشک مجاز است و مصرف خارج از دستور آن می‌تواند به سلامت مصرف کنندگان صدمات جدی وارد کند.

لورازپام به صورت خوراکی همراه با غذا تجویز می‌شود و دوز مصرفی آن به پارامترهای مختلفی همچون سن، سلامت جسمانی و روانی و… بستگی دارد و از این رو توصیه می‌شود تا از مصرف خودسرانه آن خودداری کرده و تنها در صورت تجویز توسط پزشک اقدام به مصرف آن کنید.

عوارض جانبی لورازپام

همانطور که می‌دانید، عوارض جانبی بخشی از هویت هر دارویی است و زمانی که پزشک دارویی را برای فرد تجویز می‌کند، بی‌شک اثرات آن دارو بیشتر از عوارض جانبی آن است.

اما لورازپام نیز مانند هر داروی دیگری دارای عوارض جانبی است که می‌ توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  خواب آلودگی
  •  سرگیجه
  • عدم تعادل
  • سردرد
  • تهوع
  • تاری دید
  • یبوست
  • تغییر در اشتها
  • سوزش معده
  • اختلال در صحبت کردن
  • ضعف غیرعادی بدن
  • زرد شدن رنگ پوست و چشم
  • تنفس آهسته

اما از سوی دیگر گاهی نیز امکان دارد که عوارض بسیار نادری همچون توهم، میل به خودکشی و افسردگی در فرد دیده شود.

توجه داشته باشید که اگر این دارو بر تنفس بیمار اثر گذاشت و یا سبب بروز واکنش‌های آلرژیک گردید، سریعا با بخش فوریت‌های پزشکی بیمارستان تماس حاصل فرمائید.

نحوه مصرف داروی لورازپام

پیش از شروع درمان با داروی لورازپام (Lorazepam)، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می‌کند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در رابطه با مصرف آن با سؤالاتی روبرو هستید با پزشک خود مشورت نمایید.

دوز و مقدار داروی لورازپام، از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که روانپزشک و یا پزشک متخصص مغز و اعصاب به شما تجویز کرده است، استفاده کنید و از کم یا زیاد کردن مقدار یا مدت زمان مصرف خودداری نمایید.

در صورت فراموش کردن یک دوز، به محض یادآوری، نوبت فراموش شده را مصرف کنید. اگر نزدیک زمان مصرف دوز بعدی باشد، از مصرف نوبت فراموش شده اجتناب کنید و بر طبق برنامۀ مشخص به مصرف دارو ادامه دهید و هیچ‌گاه دوز دارو را دو برابر نکنید.

در صورتی که پس از چند هفته، اثر درمانی داروی لورازپام کاهش یافت، به پزشک مراجعه کرده و از افزایش خودسرانه مقدار مصرف خودداری کنید.

در صورتی که پس از مدتی مصرف داروی لورازپام، احساس کردید شرایطتان بدتر شده است، حتماً با پزشک خود مشورت نمایید و چنانچه فکر می‌کنید این دارو برای شما مناسب نیست از قطع خودسرانه دارو خودداری کرده و در مورد قرص جایگزین لورازپام با پزشک مشورت نمایید.

از قطع ناگهانی داروی لورازپام بپرهیزید و برای جلوگیری از بروز عوارض قطع مصرف، مصرف این دارو باید به صورت تدریجی و تحت نظر پزشک کاهش داده شود.

چنانچه از داروی لورازپام به عنوان ضد تشنج استفاده می‌کنید دوره درمان را مطابق با دستور پزشک کامل کنید.

چنانچه از داروی لورازپام به عنوان خواب‌آور استفاده می‌کنید، به منظور اجتناب از فراموشی و تسکین در طول روز، دارو را هنگام خواب مصرف کنید.

داروی لورازپام را می‌توانید همراه با غذا یا بدون آن مصرف کنید. اما برای کاهش نشانه‌های گوارشی آن را با غذا مصرف کنید. همچنی تزریق لورازپام به صورت عضلانی، باید به طور عمیق انجام شود.

تزریق سریع وریدی داروی لورازپام، ممکن است سبب بروز آپنه (توقف تنفس در خواب)، کاهش فشارخون، برادی کاردی و ایست تنفسی شود. پس از تزریق داروی لورازپام، باید ۲ تا ۳ ساعت تحت مراقبت باشید.

به اشتراک بگذارید

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *