خلاف ادعای مدیران؛ درآمد دارویی‌ها بیش از ۵۸ درصد افزایش یافت

بر اساس آمار منتشر شده برای تولید و فروش آذرماه 1401 شرکت‌های دارویی، این شرکت‌ها در مجموع 414 میلیارد تومان درآمد صادراتی به ثبت رسانده‌اند که در مقایسه به مبلغ 316 میلیارد تومان مدت مشابه سال قبل، 31 درصد رشد داشته است.

تولید شرکت‌های دارویی بورسی در ۹ ماهه ۱۴۰۱، در حدود ۵۹ درصد افزایش یافت.

به گزارش فارماتودی به نقل از چابک آنلاین، با انتشار گزارش‌های تولید و فروش شرکت‌های دارویی فعال در بازار سهام مشخص شد، در 9 ماهه 1401، کل ارزش فروش دارویی‌های بورسی از 260 هزار میلیارد تومان فراتر رفته که این مبلغ در مقایسه با رقم 164 هزار میلیارد تومانی که در 9 ماهه 1400، به ثبت رسید، در حدود 58.2 درصد افزایش یافته است.

بر اساس آمار منتشر شده برای تولید و فروش آذرماه 1401 شرکت‌های دارویی، این شرکت‌ها در مجموع 414 میلیارد تومان درآمد صادراتی به ثبت رسانده‌اند که در مقایسه به مبلغ 316 میلیارد تومان مدت مشابه سال قبل، 31 درصد رشد داشته است.

 با این حال، تجزیه و تحلیل آمار این صنعت نشان می‌دهد، سهم صادرات ازکل درآمد شرکت‌ها کاهش یافته که نشان می‌دهد نگاه این صنعت در سال 1401 بیشتر به سمت بازار داخلی بوده است.

کاهش سهم درآمدهای صادراتی از کل درآمدهای صنعت دارو درحالی اتفاق افتاده که دریک سال گذشته نرخ ارز افزایشی بوده و میزان تولیدات شرکت‌های دارویی نیز افزایش قابل توجهی را به ثبت رسانده است.

درجداول زیر، عملکرد تولید و فروش شرکت‌های دارویی فعال در بازار سهام، با یکدیگر مقایسه شده است.

لازم به ذکر است، در جدول تنها شرکت‌های تولید کننده دارو بررسی شده‌اند و شرکت‌های سرمایه‌گذاری در این مقایسه وارد نشده‌اند.

براساس ارقام جدول، مقدارتولید کل شرکت‌های دارویی حدود 58.7 درصد افزایش داشته که با توجه به  محدودیت‌های موجود، عملکرد بسیار مناسبی را نشان می‌دهد.

در بین شرکت‌های بررسی شده، نمادهای «دلقما»، «دکوثر» و «دروز» بیشترین رشد تولید را به خود اختصاص داده‌اند.

باید توجه داشت  که برخی از این شرکت‌ها با وجود کاهش در مقدار تولید، مقدار فروش خود را به طور قابل توجهی افزایش داده‌اند که این موضوع به دلیل شروع فعالیت‌های اصلی شرکت‌ها در سال 1401 بوده است.

ازنظرتغییرات ارزش فروش نیز بهترین عملکرد در نمادهای «دلقما»، «دروز» و «دکوثر» به ثبت رسیده  است.

دراین بین، نماد «ریشمک» تنها نمادی است که در 9 ماهه 1401، فروش داخلی گزارش نکرده و تمامی درآمدهای حاصل از فروش این شرکت از طریق فروش صادراتی محقق شده است.

براساس اعلام مدیران فعال صنعت دارو، شرکت‌های دارویی در سال‌های گذشته به دلیل عدم وصول مطالبات خود ازداروخانه‌ها، به خصوص داروخانه‌های بیمارستانی و دولتی، با مشکل سرمایه در گردش رو به رو شده بودند که این موضوع در سال 1401 تا حدود بسیار زیادی مرتفع شده است.

درعین حال، درسال‌های گذشته، واردات بی‌رویه داروهای دارای مشابه تولید داخلی باعث شده بودتابخشی از ظرفیت تولید شرکت‌های تولید کننده دارو غیرفعال باشد که این موضوع نیز درسال 1401 و با ممنوعیت واردات داروهای دارای مشابه  تولیدداخل، بهبود یافت و تقاضا باردیگر به سمت شرکت‌های ایرانی بازگشت.

مورد دیگری که مدیران صنعت دارو به آن اشاره کرده‌اند، حذف  ارز 4200 تومانی برای  واردات دارو بوده است.

به گفته مدیران، ازآنجایی که برخی شرکت‌ها اقدام به واردات محصول نهایی با ارز 4200 تومانی می‌کردند و عملا این داروها را با نرخ ارز آزاد در بازار به فروش می‌رساندند، رقابت‌های ناسالمی در بازار شکل گرفته بود که با حذف آن، امکان رقابت برای شرکت‌های تولید کننده ایرانی مهیا شد.

در ادامه دولت نیز با اصلاح فرمول تعرفه‌های وارداتی، تا حدود زیادی مشکل سودسازی شرکت‌های دارویی را رفع کرده است.

به اشتراک بگذارید

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *