تامینمالی شرکت تیپیکو با اوراق اسلامی
مدیرعامل و عضو هیاتمدیره شرکت سرمایهگذاری داروتامین (تیپیکو)، در نشست هماندیشی با فعالان بازار سرمایه که در محل شرکت بورس برگزار شد، از همکاری بورس تهران برای تامین مالی 6هزار و 500 میلیارد تومانی این شرکت از طریق اوراق اسلامی در سال آینده خبر داد.
به گزارش فارماتودی به نقل از وبسایت مدار اقتصادی، منصور نکویینیا، با اشاره به نیاز صنایع دارویی کشور به تامین مالی در سال 1402، گفت: داروسازان برای جبران اختلاف قیمت نرخ ارز نیمایی و بهبود تولید مطابق شرایط سال 1401 به نقدینگی نیاز دارند و با توجه به وضعیت تسهیلات بانکها، تامین مالی از بازار سرمایه را در دستور کار دادهایم.
او افزود: چالش اصلی صنایع دارویی کشور، مطالبات معوق شرکتهای توزیع و پخش دارو از بیمارستانها و داروخانهها (دولتی و نیمهدولتی) است و امیدواریم پرداختها بزودی انجام شود و زمان پرداختها کاهش یابد و به یکماه برسد.
مدیرعامل داروتامین همچنین خواستار استفاده تولیدکنندگان دارویی کشور، بهویژه هایتکها و دانشبنیانیها از ظرفیت بازار سرمایه برای تامین مالی این بخش شد و گفت: باید از تولید محصولات ژنریک به تولید هایتک برسیم و صادرات این دسته از داروها را افزایش دهیم.
او گفت: بخش نخبگانی صنعت داروسازی کشور بزودی داروهای هایتک مورد نیاز کشور را به طور کامل تولید خواهند کرد و در حال حاضر برخی از داروها توسط جامعه نخبگانی صنعت داروسازی تولید میشود.
نکویینیا با اشاره به تخصیص ارز مورد نیاز برای واردات مواد اولیه، تصریح کرد: تاکنون مشکلی در تامین و تخصیص ارز نداشتهایم اما از آنجاییکه مواد اولیه باید حداقل برای 3 ماه در انبار وجود داشته باشد، از نظر زمان تامین ارز با چالش مواجهیم.
او با اشاره به طرحهای توسعهای شرکتهای زیرمجموعه تیپیکو و شستا، گفت: تمامی شرکتها طرحهای توسعهای دارند که متعاقب آن باید افزایش سرمایه بدهند. برخی شرکتهای زیرمجموعه برای تامین تجهیزات مورد نیاز، اقدام به افزایش سرمایه کردهاند و برخی دیگر نیز مشکل تامین مالی دارند. از آنجاییکه تمامی پروژهها باید توجیهپذیر باشند، زمان اجرای این طرحها نیز در سودآوری شرکتها بسیار مهم است.
به گفته نکویینیا، در سیستم جدید مدیریتی شرکت سرمایهگذاری داروتامین، تجدید ارزیابیها برای تمامی طرحهای توسعهای در اولویت قرار گرفته است. همچنین در بخش صادرات، مطالعات گستردهای در سطح 5 قاره انجام شده و برخی سیاستهای ما در بازارهای بینالمللی تغییر کرده است.
او به سودآوری شرکتهای دارویی زیرمجموعه شستا نیز اشاره کرد و گفت: تعیین تکلیف سود شرکتهای دارویی بر عهده شستاست و شرکت داروتامین، به شستا در این زمینه مشاوره میدهد.