نیوزیلندیها داروی جدید کاهش نارسایی قلب کشف کردند
یک داروی جدید در نیوزیلند، امید به درمان نارسایی قلبی را که یک بیماری شایع است و با آپنه (وقفه تنفسی) هنگام خواب و کاهش طول عمر نیز ارتباط دارد، افزایش داده است.
به گزارش فارماتودی، پایگاه اینترنتی سایتک دیلی اعلام کرد: محققان دانشگاه اوکلند در طول آزمایش بر روی یک مدل حیوانی دریافتند که این دارو به نام آ اف ۱۳۰ نه تنها ظرفیت پمپاژ قلب را افزایش میدهد، بلکه از آپنه خواب نیز که میتواند طول عمر را کاهش دهد، جلوگیری میکند.
پرفسور جولیان پاتون مدیر دانشگاه ماناکی ماناوا میگوید: «این دارو برای نارسایی قلبی فوایدی، ولی همچنین موجب کاهش آپنه میشود که اکنون دارویی برای آن وجود ندارد.»
هنگامی که فردی دچار حمله قلبی و متعاقب آن نارسایی قلبی میشود، مغز با فعال کردن سیستم سمپاتیک «جنگ یا گریز» به عنوان راهی برای تحریک قلب برای پمپاژ خون پاسخ میدهد. با این حال، مغز حتی زمانی که دیگر نیازی به آن نباشد، به این فعالسازی سیستم عصبی ادامه میدهد و این وضعیت همراه با آپنه خواب، منجر به کاهش امید به زندگی بیمار میشود. اکثر بیماران در عرض پنج سال پس از تشخیص نارسایی قلبی میمیرند.
پروفسور پاتون میگوید: «این پژوهش، اولین دارویی را نشان داد که فعالیت عصبی از مغز به قلب را تعدیل و در نتیجه پیامدهای نارسایی قلبی را متوقف میکند.»
مارتین استایلز مشاور قلب و عروق و دانشیار دانشگاه میگوید: در دهههای اخیر، چندین دسته از داروها وجود داشته است که پیشآگاهی از نارسایی قلبی را بهبود بخشیده اند. با این حال، هیچ یک از این داروها به روشی که این عامل جدید عمل میکند، کار نمیکنند. بنابراین، دیدن یک روش جدید که به طور بالقوه برخی از ویژگیهای نارسایی قلبی را متوقف میکند، هیجانانگیز است