مصرف داروهای اچ‌آی‌وی و خطر تاخیر در رشد نوزاد

داروها احتمال انتقال ویروس توسط زنان باردار را به جنین کاهش می‌دهد، تحقیقات گذشته نشان داده است که این داروها ممکن است احتمال تأخیر در مهارت‌های زبانی و شناختی و همچنین چالش‌های رفتاری را افزایش دهند.

بر اساس تحقیقات جدید، کودکانی که مادرانشان در دوران بارداری از داروهای ضد رتروویروسی برای اچ‌آی‌وی (HIV) استفاده کرده‌اند، ممکن است در سن ۵ سالگی در معرض خطر بیشتر تاخیر در رشد باشند.

به گزارش فارماتودی به نقل از مدیسن نت، با این وجود محققان گفتند که برای زنان مبتلا به اچ‌آی‌وی مهم است که در دوران بارداری از درمان ضد رتروویروسی برای جلوگیری از انتقال  ویروس به جنین خود استفاده کنند. به گفته نویسندگان، زنانی که اچ‌آی‌وی دارند و آن را می‌دانند، در صورت باردار شدن باید درمان ضد رتروویروسی را شروع کنند.

تزی جی یوآن یائو، عضو تیم تحقیق از دانشگاه هاروارد، گفت: «یافته‌ها بر نیاز به نظارت بر رشد عصبی کودکانی که مادرانشان در دوران بارداری داروهای ضد رتروویروسی مصرف کرده‌اند، تاکید می‌کند.»

در میان یافته‌های دیگر، خطر تأخیر رشد برای کودکانی که رژیم‌های درمانی مادرشان حاوی داروی آتازاناویر بود، در مقایسه با رژیم‌هایی که این دارو را نداشتند، به مراتب بیشتر بود.

در سراسر جهان، حدود 15.4 میلیون کودک زیر ۱۵ سال که در دوره جنینی در رحم مادر در معرض ویروس قرار گرفتند، به دلیل موفقیت درمان ضد رتروویروسی، اچ‌آی‌وی ندارند.

در حالی که این داروها احتمال انتقال ویروس توسط زنان باردار را به جنین کاهش می‌دهد، تحقیقات گذشته نشان داده است که این داروها ممکن است احتمال تأخیر در مهارت‌های زبانی و شناختی و همچنین چالش‌های رفتاری را افزایش دهند.

برای این مطالعه، محققان اثرات بالقوه درمان را بر کلام، رشد هیجانی-رفتاری و شناخت ارزیابی کردند. کودکان در ۵ سالگی مورد ارزیابی قرار گرفتند.

از ۲۳۰ کودکی که مادرانشان هنگام بارداری در حال معالجه بودند، ۱۵ درصد در یک منطقه از رشد مغز نمرات کمتری داشتند و ۸ درصد حداقل در دو مورد از این سه منطقه، چالش داشتند.

در بین ۴۶۱ کودک که مادران آنها در دوران بارداری درمان را شروع کردند، ۲۱ درصد در یک منطقه و ۱۲ درصد در حداقل دو از سه منطقه تأخیر در رشد داشتند.

در میان کودکانی که مادرانشان در دوران بارداری معالجه را آغاز کردند، کسانی که رژیم درمانی مادرانشان شامل آتازاناویر بودند، ۷۰ درصد بیشتر تأخیر در رشد داشتند.

به اشتراک بگذارید

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *