با این گیاهان دارویی صفرا و کبدتان را نجات دهید
استفاده از گیاهان دارویی خار مریم، زرشک، کاسنی و نعنا در سلامتی کبد تاثیر شگفتانگیزی دارند.
به گزارش فارماتودی به نقل از فرتاک نیوز، صالح گلناری، کارشناس گیاهان دارویی با بیان اینکه اولین توصیه جهت درمان کبد چرب اصلاح تغذیه و شیوه زندگی است، اظهار کرد: کاهش مصرف گوشت و مواد قندی و مصرف بیشتر میوه و سبزیجات توصیهای کلی و بسیار مفید است.
او با بیان اینکه جوشانده برگ و ریشه کاسنی تحریککننده ترشحات صفرا و شیرههای معده و اشتهاآور، مدرر و ملین، محرک و برطرفکننده ورم مجاری اداری است، افزود: اینولین آن در معالجه دیابت موثر است؛ آب برگ کاسنی همراه با عرق رازیانه برای یرقان بسار مفید است. این گیاه در مداوای بیماریهای دهان و حلق و گلو استفاده شده و جوشانده برگ آن همراه آب خیار چنبر نیز در همن راستا به کار برده میشود.
گلناری اضاقه کرد: کاسنی به عنوان مقوی معده و تصفیهکننده خون، تببر و مسهل مصرف میشود؛ ریشه این گیاه هم مثل برگ آنها است، ولی اثرش در تصفیه خون و رفع ورم احشاء و درد مفاصل بیشتر است؛ دمکرده ریشه کاسنی را به جای قهوه مصرف میکنند.
این کارشناس گیاهان دارویی با بیان اینکه زرشک به دلیل داشتن آلکالوئیدهای مختلف مخصوصا بربرین، دارای خاصیت سمی است و در درمان ناراحتی کلیه علیه سنگهای ادراری و نیز برای تقویت معده و کبد و قلب مصرف میشود، ابراز کرد: آب زرشک را در تابستان برای رفع عطش و داروی ضد گرمی و حساسیت و خارش بدن مصرف میکنند؛ زرشک همراه با افسنطین برای تقویت دستگاه هاضمه به همراه زعفران برای تقویت جگر مصرف میشود.
او توصیه کرد: زیادهروی در مصرف زرشک بر مرکز تنفس اثر کرده و ممکن است موجب قطع حرکات تنفسی شود و گاهی اسهال و تهوع ایجاد کند.
این کارشناس با بیان اینکه مارتیغال (خارمریم) در درمان پروستات و امراض ریه (آسم و آلرژی) و پیشگیری از سرطان تخمدان موثر است، تشریح کرد: در دانه این گیاه و میوهاش موادی وجود دارد که بیشتر آن در تهیه داروهای کبدی و محرک آن به مصرف میرسد.
او خاطرنشان کرد: سیلیمارین موجود در این گیاه (مارتیغال) در امراض کبدی مثل هپاتیت مزمن غیرویروسی و ویروسی، التهابهای کبدی، سیروز کبدی، سرطان کبدی و کارسینوم سلول کبدی که در اثر هپاتیت ث و ب که منجر به سیروز کبدی میشود، استفاده میشود.