ماجرای «برج میلاد وزارت بهداشت» چیست؟

دولت در لایحه بودجه تقدیمی به مجلس ۱۰۵ هزار میلیارد تومان منبع مالی برای حوزه دارویی در نظر گرفته بود اما این رقم در مجلس به ۶۹ هزار میلیارد تومان کاهش یافت که برای تأمین دارو در طی سال کافی نیست.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از افتتاح کلان‌پروژه درمانی شهدای تجریش با حضور رئیس‌جمهوری خبر داد.

به گزارش فارماتودی به نقل از ایرنا، بهرام عین اللهی درباره پروژه‌های در دست افتتاح وزارت بهداشت، تصریح کرد: در آغاز به کار دولت سیزدهم با ۵ هزار و ۵۰۰ پروژه نیمه‌تمام مواجه بودیم که در سال گذشته هزار و ۶۰۰ پروژه تکمیل شده است.

او با بیان اینکه وزارت بهداشت پروژه‌های زیادی در سراسر کشور در دست بهره‌برداری دارد، خاطرنشان کرد: قریب ۱۰۳ مرکز بهداشتی و درمانی در بسیاری از استان‌ها آماده بهره‌برداری و افتتاح است.

برج میلادِ پروژه‌های وزارت بهداشت

وزیر بهداشت با اشاره به پروژه بی‌نظیر وزارت بهداشت در منطقه غرب آسیا، گفت: کلان‌بیمارستان حضرت مهدی (عج) که توسط رئیس‌جمهور افتتاح شد، از طرح‌های عظیم وزارت بهداشت بود و پروژه شهدای تجریش نیز از دیگر ابرپروژه‌هایی است که ظرف دو یا سه هفته آتی با حضور آیت‌الله رئیسی افتتاح خواهد شد.

عین اللهی افزود: این دو پروژه را برج میلاد وزارت بهداشت نام‌گذاری کرده‌ایم و این دو پروژه از کلان‌مجموعه‌هایی هستند که می‌توانند مشکلات درمانی مردم را حل کنند.

ارائه بودجه متمم برای تأمین دارو

وزیر بهداشت درباره اظهارات رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی مبنی بر آنکه منبع مالی اختصاص داده شده برای تأمین دارو در لایحه بودجه ۱۴۰۲ کفایت نمی‌کند، از تدابیر دولت در این خصوص سخن گفت و توضیح داد: دولت در لایحه بودجه تقدیمی به مجلس ۱۰۵ هزار میلیارد تومان منبع مالی برای حوزه دارویی در نظر گرفته بود اما این رقم در مجلس به ۶۹ هزار میلیارد تومان کاهش یافت که برای تأمین دارو در طی سال کافی نیست.

عین اللهی افزود: پس از جلسه با رئیس سازمان برنامه و بودجه و مطرح شدن این موضوع در دولت، مقرر شد سازمان برای تأمین دارو لایحه متمم ارائه کند؛ چون منابع تخصیصی فقط پاسخگوی نیاز ماه‌های اول سال است و قطعاً تا پایان سال به منابع بیشتری نیاز خواهیم داشت.

افزایش تولید؛ شرط صادرات دارویی

وزیر بهداشت در خصوص برخی نگرانی‌ها برای تأمین دارو در سال جاری گفت: نگرانی‌های موجود زمانی به‌طور کامل رفع می‌شود که نه تنها تولیدات دارو در کشور به میزان بالایی انجام شود بلکه بتوانیم داروی تولید داخل را صادر کنیم و به تولیدکنندگان هم گفته‌ایم که اگر تولیدات خود را افزایش دهند، اجازه صادرات خواهند داشت؛ صادرات دارو هم ارزآوری برای کشور به همراه دارد و هم منابع مالی بهتری برای تولید کننندگان ایجاد می‌شود.

او در خصوص آمار تولیدات دارو و تجهیزات در کشور نیز توضیح داد: ۹۹ درصد داروهای کشور تولید داخل است و بیشتر در مواد اولیه مشکل داریم؛ همچنین ۴۰ درصد تجهیزات پزشکی کشور توسط شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی تولید می‌شود.

به اشتراک بگذارید

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *