این داروها را نخورید، چاق میشوید
گاهی بعد از مصرف برخی داروها برای مقابله با بیماری شما دچار اضافه وزن میشوید این نوع داروها داروهای اشتهاآور هستند که ما برای شما لیستی از آنها تهیه کردهایم.
به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، کاهش اشتها را هرگز نباید نادیده بگیرید، چرا که میتواند علامت مشکلی در بدن، مخصوصا در معده و شکم باشد؛ همچنین گاهی اوقات علامت مشکلات جدیتر است؛ البته ممکن است دقیقاً برعکس این اتفاق هم برایتان رخ بدهد، یعنی به درجهای برسید که همیشه گرسنه باشید. گاهی اوقات علت گرسنگی مداوم به خاطر مصرف بعضی از داروهایی است که در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک آنها را به شما معرفی خواهیم کرد.
آنتی هیستامین
اگر به آلرژی مبتلا هستید؛ مثلاً احساس خارش روی پوست دارید و به خاطر آن از آنتی هیستامین استفاده می کنید، بدانید که این دارو گاهی اوقات سیگنال گرسنگی را ارسال میکند و ممکن است باعث افزایش بیش از حد اشتهایتان شود.
داروهای ضد تشنج
مصرف داروهای ضد تشنج برای بیماریهایی مثل صرع ضروری است؛ اما عوارض جانبیشان هم اجتناب ناپذیر است و باید سعی کنید تا جایی که میتوانید مصرف آنها را کاهش دهید. این داروها روی هورمونهایی که باعث کنترل گرسنگی میشوند؛ تاثیرگذار بوده و باعث میشوند تا حس سیری نداشته باشید، سطح سوخت و ساز بدن را پایین می آورد، اشتها را بالا میبرد و از طرفی باعث تجمع مایعات در بدن خواهد شد.
داروهای ضد روان پریشی
کلرپرومازین اولین داروی ضد روان پریشی است که اولین بار در سال 1952 استفاده شد. تاثیرات زیادی برای اسکیزوفرنی و اختلالات مربوط به آن داشت و بعد از آن داروهای دیگری هم روی کار آمدند. چندی بعد؛ محققان به این نتیجه رسیدند که این داروهای ضد روان پریشی باعث اضافه وزن میشود، زیرا اختلالاتی را در سوخت و ساز گلوکز ایجاد میکند، سطح کلسترول وتری گلیسیرید را بالا میبرد و گاهی اوقات باعث فشار خون میشود و ممکن است فرد را به سندروم متابولیک هم دچار کند.
بتا بلاکرها
بتابلاکرها داروهایی هستند که فشار خون را پایین میآورند؛ در واقع آنها اثرات هورمون اپی نفرین را متوقف می کنند، رگها را گشاد میکنند تا جریان خون بهتر در بدن حرکت کند اما گاهی اوقات باعث اضافه وزن میشوند که هنوز علتش خیلی مشخص نیست. البته میدانیم که بتا بلاکرها سرعت سوخت و ساز را پایین میآورند، در نتیجه همین هم ممکن است عامل چاقی باشد.
انسولین
افرادی که به دیابت نوع یک مبتلا هستند، یعنی پانکراس آنها انسولین تولید نمیکند. افراد مبتلا به دیابت نوع 2 انسولین تولید میکنند؛ اما بدن آنها به خوبی به آن پاسخ نمیدهد. در حالی که انسولین یک هورمون ضروری است که جذب گلوکز در بدن را تنظیم میکند و افزایش آن باعث افزایش گرسنگی، افزایش لذت درک طعم شیرینجات و در نتیجه افزایش مصرف غذا و اضافه وزن خواهد شد.