ورود مجلس به کمبود برخی از اقلام دارو

درصورتی ‌که کمیسیون در گزارش خود، در مورد ناکارآمدی مسئول ذی‌ربط دلایلی ارائه کند، مراتب توسط هیأت رئیسه به بالاترین مقام مسئول مذکور برای اقدام مقتضی اعلام می‌شود.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی از ورود مجلس به موضوع کمبود برخی از اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی خبر داد.

به گزارش فارماتودی، حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با تسنیم، از ورود مجلس به موضوع کمبود برخی از اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی خبر داد.

او با بیان اینکه جمعی از نمایندگان با استفاد از ظرفیت ماده 45 آیین نامه داخلی مجلس پیگیری موضوع کمبود برخی از اقلام دارویی هستند، گفت: برخی از نمایندگان با ارسال نامه‌ای به هیئت رئیسه پیگیر دلایل کمبود برخی از اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی و بررسی راهکارهایی برای حل این مسئله، شده‌اند.

عضو هیئت رئیسه مجلس با اشاره به ماده 45 آیین‌نامه اخلی مجلس بیان کرد: طبق این ماده، موارد و اشکالاتی که در اجرای قانون بوده بررسی و گزارش آن به صحن مجلس داده می‌شود و مواردی از اجرای قانون که جنبه مجرمانه داشته باشد به قوه قضائیه ارسال و بخش‌هایی هم که نیاز به اصلاح قانون است و خلا قانونی دارد به صحن پیشنهاد می‌شود تا موارد بر‌طرف شود.

متن نامه نمایندگان به هیئت رئیسه به شرح ذیل است:

هیئت رئیسه محترم؛

خواهشمند است، در اجرای تبصره یک ماده 45 آیین‌نامه مجلس شورای اسلامی، به فوریت درخواست اینجانبان در خصوص رسیدگی به مسئله مهم کمبود برخی از اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی و سوء مدیریت‌های احتمالی در این حوزه را جهت بررسی در کمیسیون تخصصی ارجاع فرمایید.

شرح کمبود برخی از اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی و سوء مدیریت‌های احتمالی در این حوزه:

همانگونه که مستحضرید در سالهای اخیر، در برخی از بازه‌های زمانی مسئله کمبود برخی از اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی در سطح وسیع و گسترده مطرح می‌شود. کمبود برخی از اقلام دارویی بیماران در روزهای اخیر مجددا مطرح شده است که موجب نگرانی بیماران خاص و خانواده آن‌ها شده است. گزارش‌های واصله به دفتر اینجانب حاکی از‌ آن است که در برخی از اقلام دارویی مانند اسپری‌های تنفسی و داروهای اعصاب و روان کمبود شدید وجود دارد که موجب نگرانی بیماران و خانواده‌های آنان شده است.

از سوی مسئولان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و برخی از فعالان حوزه صنعت داروی انسانی ایران و تجهیزات پزشکی برخی از دلایل مطرح شده است که به اختصار به آن‌ها اشاره می‌شود:

1- عدم قطعیت در موضوعاتی مانند تخصیص ارز، نقدینگی و قیمت‌گذاری غیرمنطقی دارو

2- کمبود مواد اولیه در کارخانه‌ها و افزایش قیمت مواد اولیه جانبی دارو مانند شکر و…

3- تاخیر در تخصیص و پرداخت منابع مالی به سازمان‌های بیمه‌گر از سوی سازمان برنامه و بودجه

4- چند نرخی بودن ارز و دستوری بودن تعیین قیمت‌ها

5- اظهارات مسئولان وزارت بهداشت مبنی بر تجویزهای بی‌رویه دارو در نسخه بیماران که نیازمند بررسی مبتنی بر آمار و اطلاعات است.

لازم به ذکر است به گفته مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی 97 درصد تولید دارو در داخل انجام می‌شود و برخی از کارخانه‌های تولید دارو دولتی بوده یا تابعه یا وابسته به وزارتخانه‌ها یا سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی می‌باشند و برخی از کارخانه‌ها علیرغم وجود مواد اولیه دارویی موجود در انبار وارد شده با نرخ ارز سال گذشته از توزیع دارو امتناع می‌ورزند. بررسی هر یک از موارد فوق از منظر کارشناسی و تخصصی و ارزیابی میزان تاثیر آن‌ها در کمبود دارو و تجهیزات پزشکی، برنامه‌ریزی برای پیشگیری از بروز بحران در دسترسی بیماران به دارو و تجهیزات پزشکی را فراهم آورده و مانع از بروز هرگونه بحران یا سوء مدیریت در این زمینه خواهد شد. بنابراین لازم و ضروری است به فوریت این مسئله مهم مطابق تبصره یک ماده 45 آیین نامه داخلی در کمیسیون تخصصی ذیربط بررسی شود و گزارش آن در خصوص عملکرد دستگاه متولی، موانع اجرای وظایف قانونی آنها، خلاءهای قانونی، پیشنهادهای اصلاحی در اجرا و تقنین و موارد استنکاف از اجرای قانون یا اجرای ناقص قانون به صحن علنی ارائه شود.

به گزارش تسنیم، طبق تبصره یک ماده 45 آیین نامه داخلی مجلس، کمیسیون‌های تخصصی رأساً یا با تقاضای حداقل ده نفر از نمایندگان می‌توانند در موارد مهم و حساس و در مواجهه با تخلفات یا سوء مدیریت، با دعوت از مسئولان ذی‌ربط موضوع را بررسی نموده و گزارش آن را به هیأت رئیسه ارائه نمایند. در صورتی که درخواست بررسی از سوی نمایندگان باشد حداکثر پنج نفر از آن‌ها می‌توانند در تهیه گزارش با کمیسیون مشارکت نمایند. هیأت رئیسه می‌تواند گزارش مذکور را در دستور کار مجلس قرار دهد. در این‌ صورت سخنگوی کمیسیون و نماینده دولت هرکدام به میزان پانزده دقیقه و شش‌ نفر از نمایندگان به قید قرعه از بین متقاضیان هرکدام به میزان پنج دقیقه، نظرات خود را بیان می‌نمایند.

هرگاه کمیسیون همراه با گزارش پیشنهادهایی برای تصویب به مجلس ارائه نماید با رعایت مفاد آیین‌نامه داخلی در دستور حداکثر دو هفته بعد مجلس قرار خواهد گرفت و مطابق آیین‌نامه داخلی رسیدگی می‌شود. نمایندگان می‌توانند پیشنهادهای خود را تا چهل و هشت ساعت پس از پایان قرائت گزارش به کمیسیون تحویل نمایند. کمیسیون تا یک هفته گزارش نهابی خود را به مجلس ارائه می‌دهد. درصورتی ‌که کمیسیون در گزارش خود، در مورد ناکارآمدی مسئول ذی‌ربط دلایلی ارائه نماید، مراتب توسط هیأت رئیسه به بالاترین مقام مسئول مذکور برای اقدام مقتضی اعلام می‌گردد.

به اشتراک بگذارید

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *