داروی گیاهی از زعفران برای کنترل التهاب
یک شرکت دانش بنیان ایرانی با خالصسازی کروسین موجود در زعفران موفق به تولید داروی گیاهی برای کنترل التهابها شد.
به گزارش فارماتودی به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، احمد مهاجری مدیرعامل شرکت تولید کننده این دارو گفت: کروسینا قرص گیاهی حاوی کروسین زعفران است. این قرص پس از خالصسازی کروسین به شکل داروی صنعتی در میآید و پس از طی فرایند بستهبندی در مجموعههای همکار، وارد بازار میشود. تا به امروز مطالعات بالینی گستردهای روی این قرص انجام شده و نتیجه مصرف این قرص در جامعه هدف کاملا مثبت بوده است.
او افزود: افسردگی، اختلال وسواس، افسردگی بعد از زایمان و برخی اختلالهای روانشناسی مشابه از جمله مواردی بوده که پس از مصرف این داروی طبیعی، برطرف شده است.
این فناور ادامه داد: مصرف کروسینا نتایج مثبتی روی التهابهای شبکیه و اختلالات چشمی، کاهش عوارض شیمی درمانی و التهاب مفاصل داشته است. این دارو در دو فاز خالص سازی، تبدیل به قرص و پکیجینگ تولید میشود و تلاش شده تا روند کیفیسازی این دارو در طول مطالعات رو به توسعه باشد.
مهاجری یادآور شد: تفاوت کروسینا با نمونههای دیگر در قیمت مناسب و خلوص بالای ماده طبیعی پایه آن است. نتایج تحقیقات نشان میدهد کروسینا تولید شده در پویش داروی سینا به مراتب غنای بالاتری نسبت به نمونههای مشابه دارد که این نتیجه شیوه استخراج و خالصسازی منحصربفرد است.
او خاطرنشان کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده، زعفران در درمان و کنترل آلزایمر و اختلالات روانی به اندازه داروهای رایج شیمیایی موثر است و یکی از اثرات برجسته این دارو کاهش ضخامت شبکیه چشم در بیماران مبتلا به رتینوپاتی دیابتی است. در مطالعات بالینی قرص کروسینا توانست در مدت سه ماه میزان HbA۱C بیماران دیابتی را کاهش داده از التهاب شبکیه چشم کاسته و میزان دید بیمار را افزایش دهد. به دلیل خواص آنتی اکسیدانتی قوی، قرص کروسینا میتواند در اختلالات و عوارض قلبی- عروقی و مغزی اثرات پیشگیرانه و درمانی داشته باشد.
مدیرعامل پویش داروی سینا نصریح کرد: بررسیهای نخستین نشان دهنده اثربخشی کروسین در درمان بیماریهای التهابی نظیر استئوآرتریت است. همچنین تحقیقات نشان داده است که زعفران میتواند در درمان چاقی و در رژیمهای کاهش وزن مورد استفاده قرار گیرد.
مهاجری همچنین گفت: در حال حاضر چندین طرح پژوهشی در همکاری با دانشگاه علوم پزشکی مشهد روی خواص دارویی قرص کروسینا در حال انجام است و امید میرود نتایج مثبت این تحقیقات اثرات بالقوه و درمانی این داروی مکمل را هرچه بیشتر مشخص کند.