تولید داروی مُسکن با استفاده از ضایعات صنعت کاغذسازی

محققان می‌گویند با موفقیت توانسته‌اند از تربانتین ماده‌ای به نام 4-HAP نیز بسازند که یکی از مواد اولیه مسدودکننده‌های بتا، داروی سالبوتامول برای آسم و مجموعه‌ای از مواد پاک‌کننده خانگی است.

شاید خیلی‌ها ندانند، اما برخی بررسی‌ها نشان داده است که صنعت داروسازی حتی بیشتر از صنعت خودروسازی کربن تولید می‌کند. حالا دانشمندان روشی را پیدا کرده‌اند تا از ضایعات تولید کاغذ به‌عنوان مواد اولیه در تولید داروهایی مثل پاراستامول (استامینوفن) و ایبوپروفن استفاده کنند.

به گزارش فارماتودی به نقل از انتخاب، گروهی از پژوهشگران دانشگاه باث در بریتانیا مدعی ساخت فرایندی برای تبدیل β-pinene که یکی از اجزای تربانتین است، به مواد اولیه در ساخت برخی داروها شده‌اند. درحال‌حاضر اکثر شرکت‌های دارویی مسکن‌ها را با استفاده از ترکیبات شیمیایی حاصل از نفت خام می‌سازند.

تربانتین یکی از پسماندهای حاصل از صنعت کاغذسازی است که در مقیاس وسیعی معادل سالانه بیش از 350 هزار تن به‌دست می‌آید. محققان می‌گویند با موفقیت توانسته‌اند از تربانتین ماده‌ای به نام 4-HAP نیز بسازند که یکی از مواد اولیه مسدودکننده‌های بتا، داروی سالبوتامول برای آسم و مجموعه‌ای از مواد پاک‌کننده خانگی است.

صنعت داروسازی با استفاده از مواد کاغذی باثبات‌تر می‌شود

محققان می‌گویند استفاده از این ماده نه‌تنها باعث افزایش پایداری زیست‌محیطی می‌شود، بلکه با کمک فرایندی که آن‌ها برای «زیست پالایش» آن ساخته‌اند، می‌توان به روندی باثبات‌تر برای تولید داروها امیدوار بود؛ چون درحال‌حاضر وابستگی به نفت صنعت داروسازی را متأثر از اتفاقات سیاسی کرده است که بر قیمت این سوخت فسیلی اثر می‌گذارد.

بااین‌حال، باید ذکر کرد که استفاده از این فرایند در قالب فعلی می‌تواند هزینه بیشتری نسبت به تولید دارو با مواد حاصل از نفت خام داشته باشد. محققان می‌گویند شاید مردم حاضر باشند تا برای دستیابی به داروهای پایدارتر هزینه بیشتری بپردازند، اما احتمالاً خیلی‌ها از افزایش احتمالی قیمت داروها ناراضی خواهند بود.

محققان می‌گویند براساس محاسبات آن‌ها، صنعت داروسازی 28 درصد کوچک‌تر از صنعت خودروسازی است، اما 13 درصد بیشتر از آن کربن‌دی‌اکسید تولید می‌کند. درنتیجه ضروری است تا این صنعت هم به طریقی آلودگی‌های خود را کاهش دهد و به حفظ محیط‌زیست کمک کند.

نتیجه پژوهش محققان در مجله ChemSusChem منتشر شده است.

به اشتراک بگذارید

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *