تهیه بیش از ۳۰۰ دارو از ۱۲۰۰ گیاه دارویی در کشور
دکتر امیرحسین جمشیدی امروز در سیزدهمین همایش طلای سبز (مکملهای غذایی و رژیمی) اظهار کرد: صنعت داروهای گیاهی از سال ۱۳۶۰ در کشور آغاز شده است. سال گذشته سال سختی در قیمتهای مواد اولیه بود.
او تاکید کرد: صنعت تولید داروهای گیاهی تنها صنعت علمی است که تولید دانش در آن مستقیما به تولید محصول میانجامد. ۴۴۰۰ فرآورده طبیعی و بیش از ۲۰۰۰ فرآورده سنتی داریم.
رئیس انجمن تولید کنندگان داروهای طبیعی، فراوردهها و طب سنتی ایران ادامه داد: ما بیش از ۱۲۰۰ گیاه دارویی داریم که از این میان بیش از ۳۰۰ دارو تهیه میشود.
او در پایان تاکید کرد: ما همیشه برای کمک به سازمان غذا و دارو داوطلب بودهایم و برای اقدامات مورد نیاز نیز نامهنگاری میکردیم تا کار انجام شود. اما همواره گفته شده فعلا شما اقدامی انجام ندهید و صبر کنید. ما هر سال ۳۵۰ قلم داروی طبیعی و سنتی را به کمیسیون قیمت می فرستیم اما درخواست ما این است که دوستان و همکاران ما را خسته نکنند. صنعت با همکاریها میچرخد. امیدوارم در سال ۱۴۰۳ بتوانیم گوشهای از کار را انجام دهیم.
بیشتر بخوانید: تهیه بیش از ۳۰۰ دارو از ۱۲۰۰ گیاه دارویی در کشورراهاندازی چند پالایشگاه گیاهان دارویی
همچنین دکتر نفیسه حسینی یکتا – مدیرکل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت در دوازدهمین همایش مکملهای غذایی و رژیمی اظهار کرد: آنچه مسلم است این است که بحث طبی ایرانی و گیاهان دارویی، فرآوردههای طبیعی و سنتی مراکز به هم گره خوردهای است که از هم جداناپذیر هستند و در اسناد بالادستی ما، سند ملی گیاهان دارویی و طب ستتی به عنوان یک صنعت متحد وجود دارد که اهداف و اقداماتی نیز در این خصوص انجام شده است.
او افزود: بدون شک در صورت فعالیت با برنامه ریزی و سیاستگذاری درست نه تنها در حوزه سلامت بلکه در حوزه اقتصاد و معیشت این ظرفیت میتواند بسیار اثرگذار باشد و امیدواریم بتوانیم از آن بهترین استفاده را داشته باشیم.
حسینی یکتا در پایان گفت: از جمله مهمترین اقدامات طب ایرانی در نظام سلامت در یک جمله و در نگاه اول در زمینه خدمات درمانی به صورت خدمات چندجانبه در حوزه آموزش، پژوهش، بینالملل، خدمات درمانی و بهداشتی به صورت مستمر میتوان اشاره کرد.