چگونگی نظارت سازمان غذا و دارو بر محصولات غذایی تراریخته

مدیر کل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به نظارت مستمر بر محصولات غذایی مشمول تراریختگی، در عین حال بر اهمیت برچسب‌گذاری مناسب این محصولات تاکید کرد.

دکتر بهفر با اشاره به اینکه نظارت بر محصولات غذایی تراریخته در دستور کار این سازمان قرار دارد، بیان کرد: کلیه دانه‌های روغنی سویا، ذرت، کلزا و پنبه‌دانه از مبادی ورودی توسط کارشناسان معاونت‌های غذا و دارو نمونه‌برداری شده و به آزمایشگاه مرجع کنترل غذا و دارو ارسال می‌شوند.

او افزود: در صورت تأیید و راستی‌آزمایی رخدادهای تراریختگی، مجوز ورود این محصولات صادر می‌شود.

او همچنین از پایش سالانه برچسب محصولات تراریخته در قالب برنامه عملیاتی پایش فراورده‌ها در سطح عرضه (PMS) خبر داد و گفت: این پایش توسط معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور انجام می‌شود. در این روند، محصولات تراریخته فاقد برچسب نمونه‌برداری و به آزمایشگاه‌های معتبر ارسال می‌شوند.

مدیر کل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با تأکید بر الزامی بودن درج عبارت «تراریخته» بر روی برچسب‌ این محصولات، تصریح کرد: در صورت تأیید تراریختگی و عدم درج این عبارت بر روی برچسب، معاونت‌های غذا و داروی ناظر طبق ضوابط و مقررات جاری با متخلفین برخورد خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: چگونگی نظارت سازمان غذا و دارو بر محصولات غذایی تراریخته

مسمومیت دارویی، شایع‌ترین مسمومیت در دنیا / کودکان قربانی مصرف ناآگاهانه

بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، بهفر در ادامه به محدودیت‌های تولید دانه‌های روغنی تراریخته در کشور اشاره کرد و افزود: اگرچه ایران به تولید دانه‌های تراریخته کمتر روی آورده، اما واردات این محصولات به کشور ادامه دارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: سازمان غذا و دارو به طور مستمر بر محصولات غذایی نظارت می‌کند و در صورت مشاهده تخلف در برچسب‌گذاری و عرضه، این موارد به نهادهای قضایی معرفی خواهند شد. این اظهارات نشان‌دهنده عزم جدی سازمان غذا و دارو در راستای افزایش شفافیت و سلامت مصرف محصولات غذایی در کشور است.

به اشتراک بگذارید

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *