مدیر عامل شرکت ژلاتین حلال: واردات برای برخی شرکتها پرسود است
فرهاد فرهنگمهر، مدیر عامل شرکت ژلاتین حلال گفت: «در سال 1400، ما یکونیم برابر نیاز کشور واردات داشتیم. اما تورم یکی از چالشهای اصلی ماست.»
فرهنگمهر در گفتوگو با وبسایت خبری فارماتودی در حاشیه نمایشگاه بینالمللی مواد اولیه دارویی فارمکس، درباره ژلاتین دارویی کشور گفت:«از ژلاتین در پوکههای کپسول، روکش قرص و… استفاده میشود. ما ژلاتین صددرصد حلال با کیفیت و قیمت رقابتی با اروپا تولید میکنیم. اما واردات زیادی نیز انجام میشود. بهطوری که ما با یکسوم ظرفیت مشغول به کار هستیم. اما میتوانیم کل نیاز ژلاتین دارویی کشور را تامین کنیم.»
او ادامه داد: «در یک سال اخیر دلار تغییر چندانی نداشته است. اما تورم، حقوق کارگر را 50 درصد بالا برده است. ناعادلانه است که میزان تغییر قیمت دلار و تورم یکسان نیست. این تولید را سخت میکند. اگر تورم و دلار متناسب باهم بالا میرفت و از تولیدکننده حمایت بیشتری صورت میگرفت، شاید نرخ دلار کاهش پیدا میکرد.»
واردات و منافع خاص برای شرکتها
فرهنگ مهر افزود: ما با وجودی که با شیب نابرابر رقابت میکنیم اما قیمتها را به صورت رقابتی حفظ کردیم. واردات یک سری منافع خاص برای شرکتها، بهخصوص شرکتهای دولتی دارد که از میان سهم میبرند. البته برخی از شرکتهای خصوصی هم کم و بیش منفعتهای دارند. ما به سازمان غذا و دارو اعلام کردیم که اگر ما توانایی تولید نداریم، تنها 25 درصد سهم بازار را به ما اختصاص بدهید و بقیه را وارد کنید. اما همین سهم بازار هم به ما نمیدهند و تماما وارد میکنند.
مدیر عامل تنها شرکت تولیدی ژلاتین دارویی ادامه داد: در حال حاضر، 60 درصد واردات ما از ژلاتین خوک است و این مسئله به معاون دادستانی و به بسیج اصناف و اطلاعات سپاه هم گفته شده اما پیگیریهای تا جایی انجام و سپس خفه میشود.
به گفته این فعال اقتصادی، سازمان غذا و دارو، مکان عمده این فساد است.
او تاکید کرد: در برخی از ژلاتینهای وارداتی بازار حتی E.coli وجود دارد که دیگر قابلیت مصرف ندارد اما عرضه میشود. شاید یکی از دلایلی که 25 درصد بازار را به ما نمیدهند، وجود مافیا در این صنعت است. وقتی کیفیت بهتر و ظرفیت ما در تولید ژلاتین را میبینند، مجبورند که سهم ما در بازار بیشتر کنند که این مسئله منافع برخی را به خطر میاندازد.
شرکت فراورده دارویی ژلاتین حلال اولین و تنها تولید کننده ژلاتین دارویی و خوراکی از پوست و استخوان گاو است و این درحالی است که در دنیای ژلاتین بیشتر از پوست خوک استفاده میشود، چون ارزانتر است و کاربرد دیگری ندارد.