گزارش کمیسیون بهداشت در مورد کمبود داروی کشور در مجلس قرائت شد

آنچه این روزها شاهد آن هستیم خارج شدن محسوس و آشکار در زنجیره تامین و توزیع دارو در بخش تامین نیاز از مدار تنظیم‌گری می‌باشد که نتیجه آن رخداد کمبود‌های قابل توجه در اقلام مختلف دارویی است.

گزارش کمیسیون بهداشت در مورد نحوه مدیریت زنجیره تأمین و توزیع دارو و علل کمبودهای اخیر داروی کشور در مجلس قرائت شد.

به گزارش فارماتودی به نقل از ایرنا، در نشست علنی امروز – سه شنبه ۲۴آبان ماه- گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در مورد بررسی نحوه مدیریت زنجیره تأمین و توزیع دارو و علل کمبودهای اخیر در کشور (گزارش شماره دوم از نحوه اجرای طرح دارویار) از سوی سخنگوی کمیسیون بهداشت قرائت شد.

در این گزارش آمده است: دارو یکی از مهمترین ارکان نظام سلامت کشور می‌باشد و از این رو تنظیم بازار دارو از طریق سیاست‌گذاری و تنظیم مقررات زنجیره تولید، توزیع و عرضه دارو از مهمترین ماموریت‌های نظام بهداشت و درمان کشور محسوب می‌شود.

در همین راستا با عنایت به سیاست‌های کلی نظام سلامت طرح دارویار در ۲۳ تیر ماه سال جاری با محوریت خروج دارو از سبد ارز ترجیحی و تمرکز بر نظام بیمه‌ای، توزیع یارانه دارو متناسب با نیاز بیماران، مدیریت بهینه زنجیر تامین و توزیع و دسترسی بیماران به دارو اجرای گردید.

در ادامه این گزارش آمده است: اما آنچه این روزها شاهد آن هستیم خارج شدن محسوس و آشکار در زنجیره تامین و توزیع دارو در بخش تامین نیاز از مدار تنظیم‌گری می‌باشد که نتیجه آن رخداد کمبود‌های قابل توجه در اقلام مختلف دارویی است.

از کل داروهای مشمول بیمه و غیر بیمه طرح دارویار به ۱۷۶۵ دارو یارانه تعلق نگرفته است، هنوز تعدادی از داروها به ویژه داروهای جدید و وارداتی مشمول طرح دارویار و افزایش قیمت نشده‌اند لذا باید هزینه ناشی از افزایش قیمت توسط سازمان‌های بیمه‌گر تامین شود به عبارت دقیق‌تر باید دولت هزینه‌های ناشی از حذف ارز ترجیحی برای دارو را پیش بینی کند.

بخشی از نارسایی در اجرای طرح دارویار به عدم هماهنگی میان دستگاهی برمی‌گردد؛ اصلاح طرح سیاست ارزی با تولی‌گری وزارت بهداشت مقدور نیست و به فرماندهی واحد برای انجام هماهنگی فرابخشی نیاز دارد تا از هر ناهماهنگی جلوگیری شود.

به اشتراک بگذارید

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *