5 افسانه که به سلامتی شما آسیب می‌زند

تولیدکنندگان باید ثابت کنند که یک دارو تا تاریخ انقضای آن بی‌خطر است، اما داروها بیش از این مرحله آزمایش نمی‌شوند و سن دارو واقعا مهم است.

بسیاری از ما داروها را در مکان نامناسبی نگهداری می‌کنیم، از تاریخ انقضا چشم پوشی می‌کنیم و به طور کلی فکر می‌کنیم که همه کارهای ایمن را انجام داده‌ایم؛ در حالی که ممکن است این طور نباشد.

به گزارش فارماتودی به نقل از سلامت نیوز، برخی باورهایمان در مورد مصرف داروها، ممکن است ما را در معرض خطر قرار دهد.

افسانه شماره 1: کابینت دارو مکان مناسبی برای داروهاست

حقیقت: قفسه دارو علیرغم نامش، در واقع مکان بسیار بدی برای نگهداری داروها است. معاون رئیس و استاد علوم دارویی دانشکده داروسازی ایرما لرما رانگل تگزاس A&M می‌گوید: «حمام‌ها می‌توانند به رطوبت بسیار بالایی برسند، که این موضوع باعث تحلیل رفتن دارو یا احتمالاً تغییرات فیزیکی یا شیمیایی در آن‌ها شود. »

مطالعه اخیر در نوآوری در داروسازی نشان داد که آشپزخانه نیز مکان خوبی نیست، زیرا اغلب خیلی گرم و مرطوب است. داروهای خود را در مکانی خشک و خنک نگهداری کنید. معمولاً دمای اتاق، 68 درجه فارنهایت تا 77 درجه فارنهایت و در رطوبت نسبی کمتر از 60 درصد محل مناسبی است. کشوهای کمد یا قفسه‌های کمد (اگر بچه‌های کوچک دارید و قفل هستند) تا زمانی که اتاق گرم یا سرد نباشد، خوب است. نور باعث اکسیداسیون می‌شود و به همین دلیل است که اغلب اوقات شما داروها را در آن بطری‌های کهربایی رنگ می‌بینید.

افسانه شماره 2: اگر احساس بهتری دارید، مصرف دارو را قطع کنید

حقیقت: این استاد دانشگاه می‌گوید: در صورت لزوم، قبل از اینکه مصرف دارو را متوقف کنید، با پزشک خود صحبت کنید. توقف می‌تواند شما را دوباره بیمار کند. او می‌گوید: برای مثال، اگر دوره کامل آنتی بیوتیک را مصرف نکنید، عفونت ممکن است یک بار دیگر شعله‌ور شود و به آنتی بیوتیک مقاوم شود.

اگر داروهای ضد افسردگی مصرف می‌کنید، قطع ناگهانی آن می‌تواند علائمی مانند حالت تهوع، مشکلات خواب، اضطراب و حتی افکار خودکشی را ایجاد کند و البته، داروهایی برای مدیریت بیماری‌های مزمن مانند اختلال دوقطبی و دیابت در طولانی‌مدت مصرف می‌شوند، مگر اینکه برنامه درمانی دیگری را با پزشک خود تنظیم کنید.

اگر داروی شما باعث می‌شود احساس بدتر از وضعیت خود داشته باشید، با پزشک صحبت کنید. اگر کسی واقعاً عوارض جانبی دارد که نمی‌تواند تحمل کند، باید با داروساز یا پزشک خود صحبت کند. آن‌ها ممکن است گزینه‌های دیگری نیز داشته باشند.

افسانه شماره 3: اگر داروهای خود را فراموش کردید، داروهای دیگری را مصرف کنید

حقیقت: داشتن مشکل مشابه با شخص دیگری به این معنی نیست که می‌توانید داروی او را با خیال راحت مصرف کنید. لی کانترل، مدیر سیستم کنترل سم کالیفرنیا، بخش سن‌دیگو، می‌گوید: بسیاری از داروهایی که یک مشکل را درمان می‌کنند، اما در کلاس‌های مختلف هستند، دارای عوارض جانبی یا پتانسیل واکنش‌های آلرژیک متفاوتی هستند. برخی از داروها به خوبی با دیگران عمل نمی‌کنند یا اگر شرایط خاصی دارید یا باردار هستید، نباید مصرف شوند.

به عنوان مثال، مصرف برخی از داروهای فشار خون در دوران بارداری بی‌خطر است، اما مهارکننده‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE)  و مسدودکننده‌های گیرنده آنژیوتانسین II می‌توانند برای کودک در حال رشد بسیار خطرناک باشند. بسیاری از داروهای افسردگی و اضطراب عملکرد متفاوتی دارند و تعویض آن‌ها می‌تواند علائم شما را بدتر کند و هرگز داروهای بزرگسالان را به کودک ندهید؛ بدن کودکان می‌تواند داروها را بر اساس اسیدیته معده و اندازه اندام‌هایشان متفاوت از بزرگسالان متابولیزه کند.

همچنین، افراد مسن‌تر مانند افراد جوان‌تر به داروها واکنش نشان نمی‌دهند، آنهایی که سیستم گوارشی و گردش خونشان در سنین بالا است، می‌توانند به داروها حساس‌تر باشند و احتمال بیشتری برای تجربه عوارض جانبی جدی و تداخلات دارویی داشته باشند. به عبارت دیگر، بهتر است از داروهای دیگران دوری کنید.

افسانه شماره 4: تاریخ انقضای داروها فقط برای اینکه شما را به خرید بیشتر وادار کند، وجود دارد

حقیقت: طبق گفته سازمان غذا و دارو آمریکا، داروها با گذشت زمان شروع به تحلیل می‌کنند، احتمالاً ضعیف می‌شوند، از نظر شیمیایی تغییر می‌کنند و در حالی که استفاده از داروهای تاریخ مصرف گذشته برای مردم غیر معمول نیست، بهتر است از این فرصت استفاده نکنید.

تولیدکنندگان باید ثابت کنند که یک دارو تا تاریخ انقضای آن بی‌خطر است، اما داروها بیش از این مرحله آزمایش نمی‌شوند و برای برخی، سن دارو واقعا مهم است.

کانترل می‌گوید، نمی‌خواهید با داروهای تاریخ مصرف گذشته برای چیزی مانند داروهای تیروئید یا آنتی‌بیوتیک‌ها سر و کار داشته باشید. او خاطرنشان می‌کند در حالی که اکثر داروها 90 درصد قدرت خود را حفظ می‌کنند، اما گاهی درصد بیشتری نیاز است، برای مثال، لووتیروکسین داروی تیروئیدی باید 95 درصد قدرت خود را حفظ کند تا موثر باشد.

مراقب قطره‌های چشمی و گوش هم باشید؛ وقتی قطره‌ها را باز کردید، ارگانیسم‌ها می‌توانند متفاوت‌تر عمل کرده با قرار گرفتن در معرض طولانی مدت وارد بدن شوند. او می‌افزاید: چشم‌ها و گوش‌ها به عفونت بسیار حساس هستند، پس باید بیشتر مراقب آن‌ها باشیم.

افسانه شماره 5: بچه‌ها نمی‌توانند بطری‌های دارو را باز کنند

حقیقت: کانترل می‌گوید: هیچ چیزی به نام با بسته بندی ضد کودک وجود ندارد، فقط در برابر کودکان مقاوم است. در واقع، طبق گزارش کودکان ایمن در سراسر جهان، نیمی از مسمومیت‌های دوران کودکی شامل بسته بندی‌های مقاوم در برابر کودکان است. یک مطالعه نشان داد که وقتی کودکان 3 تا 5 ساله از سه انگشت برای باز کردن درپوش دارویی مقاوم در برابر کودک استفاده می‌کنند، می‌توانند نیروی بیشتری نسبت به بزرگسالان با استفاده از دو انگشت اعمال کنند. ناگفته نماند که بچه‌های کوچولو بسیار مدبر هستند.

کانترل می‌گوید: مواردی داشته‌ایم که بچه‌ها بطری‌ها یا درب‌ها را می‌جوند. کودکان ایمن در سراسر جهان توصیه می‌کند که به همین دلیل است که داروها باید دور از دسترس و دور از دید نگهداری شوند. فراموش نکنید که به پدربزرگ و مادربزرگ یا سایر مراقبان خود بگویید که داروها را دور از دسترس کودکان نگهداری کنند.

به اشتراک بگذارید

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *