رونمایی از خط تولید ماده اولیه داروی استامینوفن

پیش از راه‌اندازی این کارخانه، سالانه 20 میلیون دلار برای واردات این ماده پرکاربرد از کشورهایی همچون هند و چین صرف می‌شد و برای تولید اشکال مختلف دارویی در اختیار صنایع داروساز قرار می‌گرفت.

با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌ بنیان رئیس‌جمهوری، خط تولید پاراآمینوفنول، ماده مؤثره و اولیه داروی استامینوفن رونمایی و به بهره‌برداری رسید.

به گزارش فارماتودی به نقل از تسنیم، با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌ بنیان رئیس‌جمهوری، خط تولید پاراآمینوفنول، ماده مؤثره و اولیه داروی استامینوفن رونمایی و به بهره‌برداری رسید.

روح‌الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری در مراسم افتتاح و بهره‌برداری خط تولید پاراآمینوفنول که با حضور جمعی از مسئولان استانی و کشوری در شرکت کیمیاگران امروز برگزار شد، با اشاره به اینکه ارزش افزوده واقعی در زنجیره ارزش حوزه سلامت را محصولات پایین‌دستی شرکت‌های دانش‌ بنیان خلق می‌کنند، افزود: ارزش افزوده در صنایع بزرگ و راهبردی، در صورت پیوند به سرشاخه‌های زنجیره ارزش یعنی شرکت‌های دانش‌بنیان، ایجاد می‌شود.

او با تاکید بر ضرورت ایجاد ارتباط میان صنایع و شرکت های دانش‌ بنیان گفت: سود واقعی و ارزش افزوده بالا را حلقه‌های زیرین در زنجیره ارزش به ارمغان می‌آورند.

دهقانی، اهمیت بالای شرکت‌های دانش‌ بنیان را در خلق ارزش افزوده و اشتغال از مواد اولیه در صنایعی مانند پتروشیمی و تبدیل مواد اولیه به محصول دانش‌ بنیان یادآور شد و افزود: اگر صنعت سلامت را به درختی تشبیه کنیم که صنایع بزرگ همچون پتروشیمی تنه‌های تنومند آن باشند، شرکت‌هایی همچون کیمیاگران امروز، شکوفه‌هایی هستند که جان و شیره این درخت را به میوه‌های شیرین اشتغال و ارزش افزوده تبدیل می‌کنند. در صنعت تولید دارو این شرکت نیز مواد اولیه را  به یک محصول نهایی و راهبردی در صنعت دارو و با ارزش افزوده بالا تبدیل می‌کند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه کشورمان در تمامی بخش‌های زنجیره ارزش سلامت، دارای ظرفیت بالقوه قابل توجهی برای ارزش و اشتغال‌آفرینی است عنوان کرد: ایران تمامی لوازم و نیازهای اولیه برای پیشرفت و یکه‌تازی در صنعت دارو را در اختیار دارد. ما در زنجیره ارزش دارو چه شیمیایی و چه زیستی، دارای مزیت‌های فراوانی هستیم از جمله آنکه تمامی مواد و مقدمات برای تولید آماده است و همچنین نیروی انسانی جوان، دانش‌آموخته، دارای انگیزه‌ و ارزان در اختیار داریم که می‌توانند این مواد اولیه را به محصولاتی پرسود و اشتغال‌زا تبدیل کنند.

دهقانی، با اشاره به حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری از تحول دانش‌ بنیان در زنجیره ارزش حوزه سلامت و دارو گفت: در معاونت علمی یکی از 5 حوزه مهم و اولویت‌دار برای تکمیل زنجیره ارزش، حوزه سلامت است و آماده‌ایم تا از تمام ظرفیت‌ها برای دانش‌ بنیان شدن این حوزه و پیوند حلقه‌های دانش‌ بنیان به بدنه صنعت استفاده کنیم.

پیوند صنایع پتروشیمی و حوزه سلامت به کمک شرکت‌های دانش‌بنیان

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌ بنیان رئیس جمهوری بیان کرد: حوزه دارو یکی از حوزه‌های ارزش و ثروت‌افزا است که شرکت‌های دانش‌ بنیان به عنوان حلقه واسط حوزه دارو و پتروشیمی، می‌توانند سود و اشتغال درخور توجهی را ضمن بی‌نیازی از واردات و خروج ارز، به ارمغان بیاورند. صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر پتروشیمی خلیج فارس به ارزش سرمایه‌گذاری 2 میلیارد دلار یک شروع خوب است تا زنجیره ارزش دارو را تکامل ببخشیم.

تمامی ظرفیت‌ها در خدمت دانش‌بنیان‌ها به کار گرفته شود

علی آقامحمدی، رئیس گروه اقتصادی دفتر رهبر معظم انقلاب نیز در این مراسم با تأکید بر تسهیل مجوزها و هموارسازی مسیرهای حمایتی از شرکت‌های دانش‌ بنیان گفت: موانع و مشکلات متعددی بر سر راه تولیدکنندگان وجود دارد و این امر مانع اصلی و چالش تولید نوآورانه است. نمونه‌های بسیار متعددی وجود دارد که توانمندی و ظرفیت لازم برای تولید دانش‌ بنیان در موضوعات و محورهای گوناگون وجود دارد اما موانع و مشکلات متعدد این راه را سد کرده است.

او افزود: اقدامی که در این کارخانه صورت گرفته، یک نقطه آغاز و مبدأ حرکت در زنجیره تولید دارو به شمار می‌آید؛ حمایت از چنین روندهایی در سلامت و سایر صنایع، باید الگوی کاری مسئولان قرار بگیرد.

آقامحمدی، با تاکید بر این که لازم است مسئولان به عنوان یک ضرورت، تسهیل‌گری و حمایت از این جریان را سرلوحه کارشان قرار دهند ادامه داد: خوشبختانه شاهدیم که کشورهای خارجی به ایران آمده و بزرگ ترین قراردادها را منعقد کرده است. این امر لازم است که ما به عنوان مسئول، فرش زیر پای مردم باشیم و راه را برای آنان هموار کنیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: سلامت نیازمند یک تحول است و خواهشم این است مسئولان استان مرکزی به کمک طرفیت‌های در اختیارشان و با یک قیام برای خدا، کمک کار مردم باشند و به این تغییر اساسی کمک کنند.

تلاش همه جانبه برای رفع موانع در حوزه غذا و دارو

حیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو نیز با اشاره به چشمگیر شدن نقش دانش‌ بنیان‌ها در صنعت دارو گفت: صنعت داروی کشور امروز بسیار پرافتخارتر از گذشته است و یکی از برکات انقلاب اسلامی را می‌توان توسعه صنعت داروی کشور دانست. وی با اشاره به نقش شرکت‌های دانش بنیان در رفع نیازهای داخلی و ایجاد زمینه صادرات گفت: امروز یکی از صادرکنندگان به کشورهای همسایه و دوردست هستیم و از یک واردکننده به تولیدکننده تبدیل شده ایم . تلاش این است که هم گستره تولیدات و نیز عمق تولید را افزایش دهیم.

برداشتن موانع موجود بر سر راه تولید دارو

حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی نیز گفت: در حوزه دارو دارای مشکلاتی هستیم که حل آنها، نیازمند عزم و حمایت جدی دولت است. مجلس نیز وظیفه خود می‌داند تا در حد توان این چالش‌ها را برطرف کند.

او افزود: امروز در این شرکت گام بسیار خوبی برداشته شده که جای تقدیر دارد و امیدواریم که برای حل مشکلات صنعت دارو عزم جدی‌تری در مسئولان ایجاد شود.

صرفه جویی 20 میلیون دلاری با خودکفایی در تولید پاراآمینوفنول

شرکت کیمیاگران امروز که در مسیر تولید داروهای پرکاربرد و اساسی کشور از جمله استامینوفن، گام‌های اثرگذاری برداشته است، توانسته با راه‌اندازی کارخانه تولید پاراآمینوفنول به عنوان ماده موثره و اولیه این دارو، کشور را نسبت به واردات این داروی راهبردی بی‌نیاز کند.

پیش از راه‌اندازی این کارخانه، سالانه 20 میلیون دلار برای واردات این ماده پرکاربرد از کشورهایی همچون هند و چین صرف می‌شد و برای تولید اشکال مختلف دارویی در اختیار صنایع داروساز قرار می‌گرفت اما با تولید این ماده موثره دارویی در داخل کشور، بالغ بر 15 میلیون صرفه‌جویی ارزی ضمن بی‌نیازی به واردات برای کشور محقق می‌شود. ظرفیت سالیانه تولید این کارخانه 4هزار تن است که دو برابر نیاز کشور بوده و می‌تواند ضمن تأمین نیاز داخلی، صادرات به سایر کشورها را رونق ببخشد.

با تکمیل زنجیره تولید داروی استامینوفن، ضمن خلق ارزش افزوده از فرآورده‌های پتروشیمی همچون بنزن، ایران برای نخستین بار در جهان، زنجیره کامل تولید این دارو را در اختیار خواهد داشت. خودکفایی و تکامل زنجیره ارزش تولید داروهای راهبردی و پرکاربرد دیگری همچون متفورمین برای بیماران دیابتی، داروهای آسپرین و مفنامیک اسید نیز در مسیر حرکتی این شرکت قرار دارد. احداث خط تولید مترونیدازول، استامینوفن و گلیسیرین و صادرات به 30 کشور جهان در عین خودکفایی، از دستاوردهای شرکت کیمیاگران امروز به شمار می‌رود.

به اشتراک بگذارید

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *