داروسازی که جان هزاران ایرانی را از تیفوس نجات داد
«موسیو آرسن» مستندی درباره زندگی و فعالیتهای انساندوستانه آرسن میناسیان، مؤسس نخستین داروخانه شبانهروزی ایران و اولین آسایشگاه سالمندان و معلولان رشت است.
به گزارش فارماتودی به نقل از تسنیم، آرسن به تهیهکنندگی و کارگردانی عبدالستار کاکایی تولید شده و در 50 دقیقه به زندگی آرسن میناسیان معروف به «موسیو آرسن» یا مسیح گیلان پرداخته است.
آرسن، زاده سال 1285 در رشت و از ارمنیهای گیلان و نیکوکاران بنام ایرانی و ارمنیتبار بود که تأسیس نخستین داروخانه شبانهروزی و آسایشگاه سالمندان ایران به نام او رقم خورده است. او در 14 فروردین ماه سال 1356 درگذشت.
میناسیان کار داروسازی و خدمات پزشکی را با ساخت داروهای سنتی و از شهریور 20 با ورود ارتش سرخ روسیه به گیلان شروع کرد. در گیرودار جنگ جهانی دوم که تیفوس و تیفوئید در شهرها و روستاهای گیلان، جان خیلیها را میگرفت، کمکهای او به مردم رشت و روستاهای اطراف، جان خیلیها را نجات داد. او از طرف وزارت بهداری آن زمان، درجه افتخاری دکترای داروسازی گرفت و همین زمینه تأسیس اولین داروخانه شبانهروزی ایران در رشت را فراهم کرد. داروخانه «کارون» در سال 1346 تأسیس و آرسن میناسیان هم یکی از اعضای هیئت مدیره جامعه داروسازان گیلان شد.
آرسن میناسیان که به «مسیح گیلان» مشهور شده بود، به دلیل همین کمکهای بیچشمداشت به مردم، بخش زیادی از سرمایهاش را از دست داد و در نتیجه بعد از مدتی مجبور شد که داروخانه «کارون» را بفروشد. ولی این همه ماجرا نبود. او بعد از فروختن اولین داروخانه شبانهروزی ایران، به فکر سروسامان دادن وضعیت سالمندان و معلولین افتاد و به کمک چندی دیگر از خیّرین رشت، «آسایشگاه معلولین و سالمندان رشت» را راه انداخت و بیشتر وقتش را در همانجا میگذراند.